Ministarstvo odbrane obezbedilo stanove za još 92 pripadnika VS
Foto: Ministarstvo Odbrnae Srbije

Beograd

Ministarstvo odbrane obezbedilo stanove za još 92 pripadnika VS

Beograd -
Ministar odbrane Aleksandar Vučić rekao je da je rešenje stambenog pitanja pripadnika VS jedan od gorućih problema i da vlada planira da do kraja godine izađe sa predlogom za njegovo rešenje

BEOGRAD - Ministarstvo odbrane Srbije uručilo je ključeve od novih stanova u naselju Stepa Stepanović u beogradskoj opštini Voždovac za porodice 92 pripadnika Vojske Srbije (VS), koji su u proseku u službi oko 25 godina.Ministar odbrane Aleksandar Vučić rekao je novinarima, prilikom uručivanja, da je rešenje stambenog pitanja pripadnika VS jedan od gorućih problema i da vlada planira da do kraja godine izađe sa predlogom za njegovo rešenje.

"VS ima nekretnine u mnogim gradovima u Srbiji" rekao je Vučić i istakao da je problem naći investitora spremnog da gradi.Kako primer ministar je naveo Negotin gde VS ima nekretnine vredne 19 miliona evra, ali nema zainteresovanih investitora.

Vučić je rekao da su danas ključeve od stanova dobila 92 pripadnika VS koji su u proseku u službi po 25 godina i izrazio zadovoljstvo što oni više neće biti podstanari.

Zastavnik VS Ratko Patrnogić rekao je, nakon što je dobio ključ od trosobnog stana, da je u službi VS 26 godina i da je za njegovu porodicu, ženu i troje dece, danas praznik jer su dobili stan.

U naselju Stepa Stepanović na mestu nekadašnje kasarne gradi se 4.600 stanova, a VS pripada oko 1.000. Stanovi se grade u okviru progama pomoći Vlade Srbije građevinskoj indutsriji. Izgradnja tog naselja počela je u januaru 2011, a za sada je završeno 17 zgrada sa oko 1.700 stanova i useljeno je više od 800 porodica. Planirano je da ceo kompleks bude završen na proleće 2013. godine.

Foto: Ministarstvo odbrane Srbije
Foto: Ministarstvo odbrane Srbije

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track