24 radnika GSP prekvalifikovano u vozače tramvaja
Foto: Beoinfo

24 radnika GSP prekvalifikovano u vozače tramvaja

Beograd -
U prvo vreme popularni "kočničari" voziće u prisustvu mentora, starijih kolega, a kasnije samostalno, saopšteno je iz GSP "Beograd"

BEOGRAD - GSP "Beograd" realizovao je još jednu konkretnu meru u cilju racionalizacije ljudskih resursa. Tako su 24 zaposlena uspešno završila prekvalifikaciju u vozače tramvaja, koji su inače deficitaran kadar u preduzeću.

Novi vozači tramvaja seli su za komande šinskih vozila u petak, 16. novembra. U prvo vreme popularni "kočničari" voziće u prisustvu mentora, starijih kolega, a kasnije samostalno, saopšteno je iz GSP "Beograd".

Na interni konkurs prijavio se veliki broj radnika ovog preduzeća zainteresovanih da promene zanimanje. Posle selekcije, koja je urađena u skladu sa važećim propisima (psihološka selekcija i lekarski pregledi), na prekvalifikaciju u Tehničku školu GSP otišla su 24 kandidata. Svi su uspešno savladali nastavni plan i program, dobili pripadajuće dozvole i raspored na poslove vozača tramvaja

Sastav onih koji su uspešno prošli ceo proces prekvalifikacije je raznolik: najviše je nekadašnjih otpravnika, ali tu su i prodavci, blagajnici, radnici FTO, Unutrašnje kontrole i drugi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track