Srpske rukometašice sade drveće na Adi Ciganliji

Pošumi Beograd

Srpske rukometašice sade drveće na Adi Ciganliji

Beograd -
Srpske reprezentativke žele ličnim primerom da motivišu građane da se odgovornije ponašaju prema prirodi i doprinesu podizanju svesti javnosti o važnosti očuvanja životne sredine

BEOGRAD - Ženska rukometna reprezentacija Srbije učestvovaće u sredu u pošumljavanju Ade Ciganlije, u sklopu akcije "Pošumi Beograd", najavio je Sekretarijat za zaštitu životne sredine Beograda.Rukometašice, koje od danas učestvuju na Evropskom prvenstvu u rukometu za žene u Srbiji, pokušaće ličnim primerom motivišu građane da se odgovornije ponašaju prema prirodi i doprinesu podizanju svesti javnosti o važnosti očuvanja životne sredine, navodi se u saopštenju.

Podršku u sađenju pružiće im urednici sportskih redakcija i medija.Na Adi Ciganliji će biti posađeno prvih 200 od ukupno 2.500 sadnica hrasta lužnjaka i poljskog jasena, koliko je planirano da se posadi na toj lokaciji, na četiri hektara površine.

Akcija "Pošumi Beograd" predstavlja nastavak primene Strategije pošumljavanja Beograda koju je Skupština grada usvojila u junu 2011. godine i koja predviđa da se u narednih 20 godina godišnje pošumi 5.000 hektara beogradske teritorije.

U prethodnoj sezoni sadnje u okviru akcije "Pošumi Beograd" pošumljeno je oko 320 hektara beogradske teritorije sa oko 200.000 sadnica.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track