Ada Huja dobila 70 sadnica drveća

Međunarodni dan volontera

Ada Huja dobila 70 sadnica drveća

Beograd -
U Supernatural parku, koji je nastao kao projekat revitalizacije eko sistema Ada Huje na staroj deponiji, zasađene su sadnice platana, topola, javora, jasena, breza i lipa

BEOGRAD - Supernatural park na Adi Huji u Beogradu danas je dobio 70 novih sadnica drveća, koje su povodom Međunarodnog dana volontera, 5. novembra, sa članovima volonterskih organizacija zasadili predstavnici Delegecije Evropske unije (EU), ambasada država članica EU u Srbiji i Ministarstva omladine i sporta.

U Supernatural parku, koji je nastao kao projekat revitalizacije eko sistema Ada Huje na staroj deponiji, zasađene su sadnice platana, topola, javora, jasena, breza i lipa, s ciljem da se promoviše volontiranje i aktivizam u Srbiji.

Akciju sadnje drveća pod nazivom "Budi aktivan" podržao je šef Delegacije EU u Srbiji Vensan Dežer, predstavnici ambasada Nemačke, Francuske, Belgije, Austrije, Grčke, Bugarske, Finske, Velike Britanije, Italije, Portugala, Rumunije, kao i državni sekretar Ministarstva omladine i sporta Nenad Borovčanin.

Dežer, koji je zasadio drvo platana, istakao je da je srećan što je Dan volontera proslavio na konkretan način učestvujući u ekološkoj akciji.

"Ovo je dobar primer da se pokaže kako ljudi sa entuzijazmom i idejama mogu da od smetlišta naprave park", kazao je on i naveo da se danas sadi drveće kao podrška do sada urađenom poslu i kako bi se pokazalo građanima da svako može uz malo volje da promeni stvari u dobrom pravcu.

Supenatural pokret je u jesen 2011. inicirao projekat revitalizacije eko sistema Ade Huje i čišćenje deponija na tom dunavskom poluostrvu i na taj način počeo da stavra Superantural park, kao ekološki, edukativni i kulturni centar.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track