RakovičkI vrtić Dolores dobio nov izgled
Foto: Beoinfo

Beograd

RakovičkI vrtić Dolores dobio nov izgled

Beograd -
Rekonstrukcija ovog vrtića obuhvatila je kompletne građevinsko zanatske radove, sanaciju elektroinstalacija, vodovoda i kanalizacije, zamenu kompletne stolarije, spoljašnje uređenje zgrade i dvorišta,

BEOGRAD- Grad Beograd i Sekretarijat za obrazovanje i dečju zaštitu finansirali su kompletnu adaptaciju rakovičkog vrtića „Dolores” u Milice Srpkinje 32 , u kome svakodnevno boravi 275 dece jaslenog i vrtićkog uzrasta.

Ovaj objekat je namenski građen 1978. godine i od tada, osim redovnog održavanja, nije bilo značajnijih popravki.

–Rekonstrukcija ovog vrtića obuhvatila je kompletne građevinsko zanatske radove, sanaciju elektroinstalacija, vodovoda i kanalizacije, zamenu kompletne stolarije, spoljašnje uređenje zgrade i dvorišta, kao i postavljanje nove ograde i video nadzora. U našoj dosadašnjoj praksi, ovako kompletne rekonstrukcije vrtića, u odnosu na parcijalne popravke, pokazale su se višestruko korisnim, jer se dugoročno smanjuju troškovi za investiciono održavanje. U toku su obimni radovi na voždovačkom vrtiću „1.001 radost” u Strumičkoj ulici, a čim se završe, počeće i obnova vrtića „Ciciban” – objasnila je za Beoinfo Ljiljana Jovčić, gradska sekretarka za obrazovanje i dečju zaštitu i podsetila da u ovom trenutku grad Beograd gradi i tri nova vrtića, dva na Novom Beogradu i jedan u obrenovačkom naselju Stubline.

Vrtić „Dolores“ naročito je poznat po programu „Dečji vrtić kao porodični centar”, koji omogućava roditeljima da svaki slobodni trenutak podele sa svojom decom, družeći se i igrajući u vrtiću.

–Rekonstrukcijom vrtića dobili smo još jednu prostoriju za predškolce, koja je ranije služila kao magacinski prostor. Posebno je značajna nova ograda oko objekta, kao i nova stolarija i dečji toaleti. Roditelji su bili vrlo strpljivi tokom radova, s obzirom na to da su deca privremeno boravila u drugim objektima – kaže Olivera Marković, rukovodilac ovog vrtića.

Deca se uveliko pripremaju za mart, koji su proglasili za mesec porodice kada će zajedno sa svojim vaspitačima, roditeljima, baka i dekama učestvovati u različitim sportskim aktivnostima i kreativnim radionicama.

–Svakodnevno smo pratili kako teku radovi na vrtiću i malo je reći da smo zadovoljni kako je sređen. Ipak, novi zidovi malo vrede, ako vaspitačice nisu dobre, a naše su divne i maksimalno posvećene deci – rekla je Zorica Obradović, koja je svog dvogodišnjeg unuka dovela na adaptaciju.

Predškolci gotovo u glas viču kako vole svoj stari-novi vrtić i jedva čekaju proleće da se igraju u dvorištu, koje je sada „presvučeno“ mekanom tartan podlogom. Do tada, na raspolaganju im je prostrana fiskulturna sala u kojoj je, kao i u svim prostorijama u kojima borave deca, postavljen novi parket.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track