Dvoje povređeno kod tunela u Resniku

Hitna pomoć

Dvoje povređeno kod tunela u Resniku

Beograd -
Muškarac star oko 77 godina zadobio je razderotinu glave, a žena stara oko 71 godinu povredu glave i oboje su prevezeni neurohirurgu u Urgentni centar

BEOGRAD - Tokom noći u Beogradu su se dogodila dva saobraćajna udesa u kojima su dve osobe povređene, izjavila je jutros portparol Hitne pomoći Nada Macura.

U udesu koji se dogodio oko 01.30 časova kod novog tunela kod Resnika povređene su dve osobe, rekla je Macura. Muškarac star oko 77 godina zadobio je razderotinu glave, a žena stara oko 71 godinu povredu glave i oboje su prevezeni neurohirurgu u Urgentni centar, istakla je Macura.

U udesu koji se dogodio oko 23.20 sati na Zrenjaninskom putu, kada je automobil sleteo u jarak, nije bilo povređenih osoba, rekla je Macura.

Hitna pomoć je tokom noći u Beogradu obavila 135 intervencija od kojih 16 na javnim mestima, precizirala je Macura. Pomoć lekara su najčešće tražile osobe sa hipertenzijom, šlogom, astmatičari, srčani bolesnici i osobe sa bolom u grudima, navela je Macura.

Macura je savetovala osobama sa hipertenzijom i šlogom i astmatičarima umerenu fizičku aktivnost, kontrolu hipertenzije putem lekova i terapiju.Macura je, takođe, savetovala i provetravanje prostorija u kojima se boravi, adekvatno oblačenje i uzimanje čajeva, limuna i meda.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track