SARADNJA: Borovčanin u poseti Matematičkoj gimnaziji
Foto: KURIR

SARADNJA: Borovčanin u poseti Matematičkoj gimnaziji

Beograd -
Državni sekretar je direktoru Matematičke gimnazije Srđanu Ognjanoviću predstavio detalje Konkursa za dodelu nagrada učenicima srednjih škola za postignute uspehe na priznatim takmičenjima u zemlji i inostranstvu tokom 2012.

BEOGRAD - Državni sekretar u Ministarstvu omladine i sporta Nenad Borovčanin posetio je Matematičku gimnaziju u Beogradu, a povod za posetu Borovčanina najuspešnijijoj školi u Srbiji po broju osvojenih medalja na međunarodnim takmičenjima bio je razmatranje mogućnosti za proširenje i ostvarivanje novih vidova saradnje između MOS-a i Matematičke gimnazije.

Državni sekretar je direktoru Matematičke gimnazije profesoru Srđanu Ognjanoviću, predstavio detalje Konkursa za dodelu nagrada učenicima srednjih škola za postignute uspehe na priznatim takmičenjima u zemlji i inostranstvu tokom 2012. godine, koje dodeljuje Fond za mlade talente pod okriljem Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije, čija je predsednica ministarka omladine i sporta prof. dr Alisa Marić, nekada i sama učenica Matematičke gimnazije:

"Reč je o jednokratnim nagradama u iznosu od 20 do 200 hiljada dinara u zavisnosti od ranga takmičenja. Promocijom učenja i znanja, MOS nastoji da se u Srbiji izgradi novi sistem vrednosti u kome će uzori biti najbolji đaci, studenti i sportisti. Obrazovanje, sport i zdrava porodica su preduslovi za uspeh i sreću u životu", rekao je Borovčanin.

Direktor Matematičke gimnazije Srđan Ognjanović je, zahvaljujući se na poseti državnog sekretara, istakao da MOS i Matemtička gimnazija već ostvaruju dobru saradnju, ali i da prostora za njeno unapređenje uvek ima.

"Do sada je 370 učenika Matematičke gimnazije dobilo nagrade iz Fonda za mlade talente, i one su dobrodošle kao podstrek i materijalna podrška u ovim teškim vremenima. Zahvalni smo Ministarstvu na podršci konstantnoj afirmaciji nauke i učenja među mladima, a napominjem da se većina naših učenika rekreativno ili aktivno bavi sportom, čime razvijaju takmičarski duh i osećaj za ferplej", rekao je Ognjanović.

Matematičku gimnaziju u Beogradu, pored gimnazijalaca, pohađaju i najtalentovaniji učenici 7. i 8. razreda osnovne škole.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track