REKORD BEOGRADA: Kolektivno venčanje 222 para

Tradicija se nastavlja

REKORD BEOGRADA: Kolektivno venčanje 222 para

Beograd -
U pitanju je tradicionalna manifestacija, koja se u glavnom gradu Srbije pod pokroviteljstvom Skupštine grada Beograda održava 15. godinu za redom

BEOGRAD - Ovogodišnja manifestacija kolektivnog venčanja "Svadba za maštanje" biće održana 18. maja, a tom prilikom venčaće se rekordna 222 para, najavio je Organizacioni odbor te manifestacije.

U pitanju je tradicionalna manifestacija, koja se u glavnom gradu Srbije pod pokroviteljstvom Skupštine grada Beograda održava 15. godinu za redom.

"Parovi su iz svih krajeva naše zemlje, ali ih ima i iz Amerike, Kanade, Austrije i bivših jugoslovenskih republika. Venčanje će biti još glamuroznije nego prethodnih godina, jer je jubilarno", izjavio je predsednik Organizacionog odbora Milan Krkobabić.

Kako je Krkobabić precizirao, manifestacija će početi velikim balom ispred Hotela "Moskva”, gde je planirano da učestvuje hiljadu parova, posle čega će mladenci krenuti put Starog dvora, gde će se i obaviti venčanje."To će biti još jedna fenomenalna slika koju šaljemo iz našeg glavnog grada u svet.

Beograd će tog dana biti još belji, jer generalno ništa nije lepše i veselije od tradicionalne srpske svadbe", kazao je Krkobabić.

Novinar Tivi Melčev, glavni organizator i inicijator čitave ideje, podsetio je da će svi mladenci koji dobiju bebe dobiti na poklon i kolica za njih.Organizaciju će pomoći sekretarijati za privredu i za socijalnu zaštitu, kao i Turistička organizacija Beograda, čiji je direktor Dejan Veselinov precizirao da je ova manifestacija deo turističke ponude grada.

Venčanje je besplatno, neveste dobijaju venčanice, a mladoženje besplatno šišanje.Obezbeđeni su i vredni pokloni, kao i mogućnost korišćenja 50 odsto popusta za nakit, usluge frizera i kozmetičarske i fotografske usluge. Smeštaj mledenaca iz unutrašnjosti obezbeđen je za dan ranije u pet hotela.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track