BEOGRAD: Bogata turistička ponuda za praznike
Foto: Kurir

Izleti

BEOGRAD: Bogata turistička ponuda za praznike

Beograd -
Turistička organizacija Beograda u saradnji sa saobraćajnim preduzećem Lasta organizuje svakodnevnu posetu Tornju na Avali, svake subote kružnu turu oko iste planine, a od 1. maja počinje i svakodnevno razgledanje grada otvorenim autobusom

BEOGRAD - Turistička organizacija Beograda je i ove godine pripremila bogat program za praznike, kada će od 1. do 6. maja turisti i građani prestonice biti u prilici da slobodno vreme provedu na Avali, Adi Ciganliji, Beogradskoj tvrđavi i u Zemunu, ali i da otputuju do Viminacijuma i Lepenskog vira.

Za praznik rada se očekuje da veliki broj sugrađana i turista vreme provedu u prirodi. Tim povom Turistička organizacija Beograda (TOB) u saradnji sa saobraćajnim preduzećem "Lasta" organizuje svakodnevnu posetu Tornju na Avali, svake subote kružnu turu oko iste planine, a od 1. maja počinje i svakodnevno razgledanje grada otvorenim autobusom "Open Top" sa turističkog stajališta na Trgu Nikole Pašića, naveo je direktor TOB Dejan Veselinov.

On je podsetio da u proleće parkovi Beograda, kojih u prestonici ima više od 65, postaju mesto za predah i uživanje, dok se, prema tradiciji, najveći broj turista tokom prazničnih dana očekuje u Kalemegdanskom parku.

"Tim povodom preporučujem program "Šetnja kroz Beogradsku varoš i Beogradsku tvrđavu", koji posetiocima nudi razgledanje jednog od najstarijih i najlepših utvrđenja u Evropi ili program „Otkrijte tajne podzemnog Beograda", koji otkriva pećine, lagume, tunele i bunkere, kao i zanimljive priče i legende koje prate ta mesta", istakao je Veselinov.

Za sve koji prvomajske praznike žele da provedu u prirodi neizostavna je Ada Ciganlija, zelena oaza u širem centru grada, sa obezbeđenim mestom za roštilj, stazama za trčanje, vožnju bicikla i sportskim terenima za većinu sportova, kazao je Veselinov.

Onima koji vole da slobodno vreme provedu pored reke, kako je naveo, idelna lokacija je Zemunski kej, koji je sa novom obaloutvrdom, šetalištem, stazama i bedemom, kao novom arhitektonskom celinom, postao još primamljivije mesto zahvaljujući nizu restorana i klubova na vodi. Takođe, u okviru programa "Romantični Zemun" moguće je posetiti Zemunsku tvrđavu, Kuću sa sunčanim satom, Zavičajni muzej Zemuna i Kulu na Gardošu.

"Za sve one koji vole boemsku atmosferu, preporučujemo Skadarliju, čija je letnja sezona zvanično otovrena u subotu, 27. aprila, kada uz skadarlijske zastave, poznate beogradske glumce, kočije sa belim konjima, orkestar i skečeve, čitava ulica postaje jedinstvena pozorišna bina. Takođe, od ovog proleća, svi koji žele na "Srpsko veče" u Skadarliji, uz folklorni ansambl i večeru, mogu svakog petka od 20 sati da uživaju u restoranu Mali vrabac", naveo je Veselinov.

Veselinov je istakao da Turistička organizacija Boegrada u saradnji sa "Glob metropolitan tursom", od subote, 4. maja, organizuje jednodnevne posete Viminacijumu i Lepenskom viru. Posete će, prema njegovim rečima, biti organizovane svake subote i nedelje, kada će turisti, pored dva istorijska lokaliteta, moći da posete i grandioznu Đerdapsku klisuru, kao i druge prirodne lepote tog kraja Srbije.

"Činjenica je da je Beograd sve posećeniji grad, a turisti koji dolaze su već upoznati sa užim jezgrom grada i glavnim turističkim atrakcijama. Zato su izleti u radijusu od 100 kilometara veoma poželjni kako bismo animirali turiste koji planiraju da posete našu prestonicu i uticali da produže svoj boravak u našoj zemlji", ukazao je Veselinov.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track