Najnovije vesti

Antić: Moguć raskid saradnje sa Bus plusom

Antić: Moguć raskid saradnje sa Bus plusom

Beograd
Prema njegovim rečima, angažovanje dodatnih kontrolora nije u skladu sa ugovorom koji grad Beograd ima sa "Bus plus sistemom"

BEOGRAD - Aleksandar Antić, predsednik Skupštine grada Beograda, kaže da postoji mogućnost da se Gradsko-saobraćajno preduzeće Beograd vrati u sistem naplate karata u javnom prevozu.

"Razmotrićemo mogućnost da grad Beograd ponovo preuzme sistem naplate karata u javnom prevozu", izjavio je Antić.

"Moramo na jedan ozbiljan način da rešimo ovaj problem... Beograd ne može dugoročno da izdvaja za subvencije javnog prevoza 150 miliona evra na godišnjem nivou", rekao je Antić novinarima u skupštini grada.

Prema njegovim rečima, angažovanje dodatnih kontrolora nije u skladu sa ugovorom koji grad Beograd ima sa "Bus plus sistemom", da će njih plaćati grad, a da je cilj da se održi i uveća nivo naplate karata u javnom prevozu kako ne bi doživeo kolaps.

"Imamo problem jer Beograđani slabo plaćaju prevoz i slabo prihvataju 'Bus plus' sistem. Razmotrićemo da li je to posledica toga što građani teško prihvataju novi sistem ili zbog toga što teško prihvataju da neko sa strane vrši naplatu sistema javnog prevoza", najavio je predsednik gradskog parlamenta.

"Ukoliko je ovo drugo, treba da razmotrimo sve mogućnosti uključujući i onu o ponovnom vraćanju sistema naplate karata od strane GSP-a", rekao je Antić.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...