POŽAR NA DORĆOLU: Gori krov zgrade u Dunavskoj 15

Kulja crni dim

POŽAR NA DORĆOLU: Gori krov zgrade u Dunavskoj 15

Beograd -
Plamen progutao preduzeće za pola sata. Nezvanično, vatra je usled neispravnih električnih instalacija najpre zahvatila krov zgrade, pa se ubrzo proširila i na ostatak objekta

BEOGRAD - Preduzeće "Fimas" u Dunavskoj ulici 15 na Dorćolu zahvatio je požar jutros oko 8.30 sati.

Reč je o firmi koja se bavi proizvodnjom opreme za ugostiteljstvo, a nezvanično, vatra je usled neispravnih električnih instalacija najpre zahvatila krov zgrade, pa se ubrzo proširila i na ostatak objekta.

Oko zapaljene zgrade proširio se gust crni dim od kog se jedva diše, a najveći deo objekta je je izgoreo. "Nas 12 je bilo u firmi u trenutku kad se zapalio jedan osigurač. Ugasile smo vatru i odmah pozvale vatrogasce, ali su stigla samo mala vatrogasna kola. Izašli smo napolje i dok smo stajali ispred zgrade, primetili smo da iz krova izbija dim. Ubrzo je planula vatra i roku od pola sata progutala celu zgradu", priča uplakana Milena Matić, koja je godinama zaposlena u preduzeću koje postoji od 1994.

Požar je, međutim, u međuvremenu lokalizovan i vatrogasci su zaustavili njegovo širenje, a deo ekipa povukao se sa terena. Načelnica Uprave Sanja Vuksanović Žugić rekla je da nije bilo povređenih, kao i da se urušilo 700 kvadrata polumontažnog objekta koji je vatra zahvatila.

Objekat koji je zahvatila vatra je površine oko 1.400 kvadratnih metara a požar je prijavljen nešto posle osam sati. Požar gasi 48 vatrogasaca sa 15 vatrogasnih vozila.

http://www.youtube.com/watch?v=5RM8jB_udi0

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track