Put od Sajma ka gradu vodi samo preko Ade Ciganlije!
Foto: Beoinfo

Radovi na petlji Radnička

Put od Sajma ka gradu vodi samo preko Ade Ciganlije!

Beograd -
Mnogi vozači koji se kreću Bulevarom vojvode Mišića ili izađu s parkinga Sajma mahinalno i dalje skreću desno kada žele da se vrate ka gradu, iako ograde upozoravaju da ova saobraćajnica nije u funkciji

BEOGRAD - Vozači koji voze Bulevarom vojvode Mišića ka Banovom brdu, ako žele da se vrate ka gradu, to mogu da učine tek na Adi Ciganliji.

Zbog radova na petlji „Radnička“, zatvorena je saobraćajnica koja je nedaleko od Sajma vodila ispod nekadašnjeg tobogana ka Mostarskoj petlji, a u Direkciji za građevinsko zemljište i izgradnju ističu da će od početka sledeće godine vozači za taj smer koristiti novi kružni tok

Mnogi vozači koji se kreću Bulevarom vojvode Mišića ili izađu s parkinga Sajma mahinalno i dalje skreću desno kada žele da se vrate ka gradu, iako ograde i brojne mašine upadljivo upozoravaju da ova saobraćajnica „nije u funkciji“.

U takvoj situaciji veliki broj vozača nastavlja da vozi do Banovog brda kako bi se okrenuli ili vratili nazad, a ima i onih koji se penju na Most na Adi pa preko Novog Beograda kruže do centra.

- Bio sam na Sajmu i po navici posle prolaska rampe hteo sam da skrenem desno odmah po ulasku na Bulevar kako bih se vratio na Mostarsku petlju, ali kada sam video da je to zabranjeno, uhvatila me je panika. Nastavio sam pravo i otišao skoro do Požeške na Banovom brdu da bih tek tamo okrenuo.

Neverovatno je da ne postoji nijedna mogućnost da se ranije skrene, jada se Milenko Vasiljković, kome je pre tri dana trebalo pola sata kako bi se vratio na Bulevar vojvode Mišića kod Sajma, ali u suprotan smer.S druge strane, u Direkciji za građevinsko zemljište i izgradnju naglašavaju da svi vozači trenutno mogu da okrenu kod Ade Ciganlije, a da krajem ove godine neće morati da voze do Savskog jezera kako bi se vratili ka gradu.

- Do tada bi trebalo da budu završeni radovi na izgradnji petlje „Radnička“, pa će na novom kružnom toku saobraćaj biti usmeren u sva četiri pravca, što znači i ka centru grada, objašnjavaju u ovoj direkciji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track