Prijave za studentski dom od danas

Predaja dokumentacije

Prijave za studentski dom od danas

Beograd -
U ustanovi Studentski centar "Beograd" za brucoše je konkurs otvoren do 15. septembra, a za studente ostalih godina od 15. septembra do 31. oktobra

BEOGRAD - Brucoši u Srbiji koji tokom studija žele da stanuju u studentskim domovima, mogu od danas do polovine septembra da predaju dokumentaciju, a zbog ograničenih kapaciteta i velikog interesovanja, svake godine mnogo mladih ostane bez mesta.

U ustanovi Studentski centar "Beograd" za brucoše je konkurs otvoren do 15. septembra, a za studente ostalih godina od 15. septembra do 31. oktobra.

Studenti drugog i trećeg stepena studija predaju dokumentaciju od 1. oktobra do 5. novembra, objavljeno je na sajtu te ustanove i navedeno da mesta ima za 9.558 akademaca, plus 270 mesta za strane studente koji učestvuju u projektu "Svet u Srbiji".

U Srbiji oko 19.000 studenata živi u domovima, a procene su da nedostaje oko 20.000 mesta, zbog čega su nadležni ranijim usvajanjem normativa u ovoj oblasti omogućili i privatnim investitorima da grade studentske domove.

Uspeh na prijemnom ispitu za brucoše, akademski prosek za starije studente, ali i materijalne prilike porodice, određuju ko će postati stanar doma.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track