Najnovije vesti

PORESKA TOKOM VIKENDA KONTROLISALA PO SRBIJI: Na Kopaoniku zaboravili da izdaju fiskalne račune
Foto: Nebojša Mandić

nepravilnosti

PORESKA TOKOM VIKENDA KONTROLISALA PO SRBIJI: Na Kopaoniku zaboravili da izdaju fiskalne račune

Biznis

BEOGRAD - Inspektori terenske kontrole Poreske uprave su za vikend kontrolisali poslovanja 89 obveznika koji se bave ugostiteljstvom i maloprodajnom delatnosti, a nepravilnosti su utvrđene u više od 50 odsto objekata.

 

U 47 objekata (52,81 odsto) utvrđene su nepravilnosti po osnovu kojih je poreskim obveznicima izrečena mera privremene zabrane obavljanja delatnosti, dok su protiv odgovornih lica podnesene prekršajne prijave.

 

Kako je saopštila Poreska uprava, u kontrolama poslovanja preko fiskalnih kasa i proverama radno-pravnog statusa zatečenih lica, u turističkom centru Kopaonik, u jeku zimske sezone, kontrolisano je devet ugostiteljskih objekata.

U čak osam objekata utvrđene su nepravilnosti, podnesene prekršajne prijave i izrečene mere privremenog zatvaranja objekta.

 

Inspektori Poreske uprave kontrolisali su i rad sala za organizaciju proslava i svadbi u Kraljevu, Kikindi, Beogradu i Inđiji.

 

Od četiri kontrolisana objekta koji se bave ovom vrstom delatnosti, nepravilnosti u poslovanju su utvrđene u jednom objektu, koji je privremeno zatvoren.

 

Deo kontrola vršen je uz saradnju sa inspekcijom rada, poreskom policijom i pripadnicima UKP-a.

 

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Nebojša Mandić, ilustracija)

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...