ANTIĆ SA AUSTRIJSKIM AMBASADOROM: Austrija spremna za jačanje saradnje, posebno u izgradnji mini hidroelektrana
Foto: Zorana Jevtić

sastanak

ANTIĆ SA AUSTRIJSKIM AMBASADOROM: Austrija spremna za jačanje saradnje, posebno u izgradnji mini hidroelektrana

InfoBiz -

Energetski sektor igra značajnu ulogu u privrednoj saradnji Srbije i Austrije imajući u vidu veliki broj projekata u primeni u koje spadaju i revitalizacije energetskih objekata, rekao je ministar rudarstva energetike Srbije Aleksandar Antić na sastanku sa novoimenovanim ambasadorom Austrije Nikolausom Luterotijem.

Primer dobre prakse je revitalizacija HE Zvornik, koju sprovodi austrijski partner, preduzeće VOITH HYDRO, izjavio je Antić.

Ambasador je naglasio značaj austrijskih investicija u Srbiji, imajući u vidu visinu ulaganja, uz osvrt na činjenicu da tamošnje kompanije raspolažu bogatim iskustvom i visokom stručnošću u energetskoj efikasnosti, obnovljivim izvorima energije i zaštiti životne sredine, saopštilo je Ministarstvo.

"Spremni smo za jačanje saradnje, posebno u izgradnji mini hidroelektrana, imajući u vidu značajan hidroenergetski potencijal Srbije", naveo je Luteroti.

"Takođe, postoji izraženi interes austrijskih kompanija za primenu najviših tehnologija u oblasti poboljšanja energetske efikasnosti u zgradarstvu", rekao je Luteroti.

(Kurir.rs/Fonet/Foto: Zorana Jevtić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track