ANTIĆ: Srbija će nastaviti da pregovara s Prištinom radi dugoročnog rešenja
Foto: Dado Đilas

očuvanje stabilnosti u regionu

ANTIĆ: Srbija će nastaviti da pregovara s Prištinom radi dugoročnog rešenja

Politika -

BEOGRAD - Ministar rudarstva i energetike Srbije Aleksandar Antić kazao je danas da će državno rukovodstvo na čelu sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem nastaviti da učestvuje u razgovorima sa Prištinom, da bi se došlo do stabilnog i dugoročnog rešenja.

"Učestvovaćemo u razgovorima i nastaviti da sa velikom energijom tražimo jedno stabilno i dugoročno rešenje koje mora da uvaži interese Srije i koje ne može da ponizi Srbiju. To rešenje mora biti prihvatljivo za sve strane, kazao je Antić novinarima na brdu Straževica nakon polaganja venca žrtvama NATO bombardovanja.

Ministar je ocenio da je predsednik Vučić svojim sinoćnim obraćanjem ukazao na "ozbiljnost situacije, sve pritiske i teškoće sa kojima se Srbija u ovom trenutku suočava, ali i apsolutnu spremnost da posvećeno radi na očuvanju mira i stabilnosti u regionu".

Predsednici Kosova i Srbije, Hašim Tači i Aleksandar Vučić juče su uz posredovanje visoke predstavnice EU, Federike Mogerini razgovarali o političkim pitanjima normalizacije odnosa izmedju dve zemlje.

(Kurir.rs/Beta/Foto: Dado Đilas)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) 7 RAZLOGA ZBOG KOJIH KOSOVO NIJE DRŽAVA: Ovo ni Tači i Haradinaj zajedno ne mogu da ospore!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track