RUŽIĆ SA ŠEFOM MISIJE MMF O REFORMI SISTEMA PLATA: Na leto počinju pregovori sa sindikatima o koeficijentima u javnim službama
Foto: Zorana Jevtić

razgovor o zaradama

RUŽIĆ SA ŠEFOM MISIJE MMF O REFORMI SISTEMA PLATA: Na leto počinju pregovori sa sindikatima o koeficijentima u javnim službama

InfoBiz -

Ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić razgovarao je sa Džejmsom Rufom, šefom Misije MMF u Srbiji o rezultatima reforme javne uprave, sa posebnim osvrtom na reformu sistema plata.

Ministar je istakao da na leto započinju pregovori sa sindikatima o utvrđivanju koeficijenata u javnim službama i da je to najteži posao jer se reforma sistema plata odnosi na 470.000 zaposlenih.

Ružić je izrazio zahvalnost Misiji na podršci u prethodnom periodu i istakao nadu da će se u narednom periodu saradnja produžiti jer, kako kaže, ekspertska podrška misije biće od velikog značaja da se sa reforom sistema plata nastavi.

Tu podršku očekuje ponajviše u pogledu utvrđivanja finansijskih efekata promena koje reforma donosi.

"Mnogo se uradilo u poslednjih nekoliko godina - doneti su zakoni i podzakonska akta koja su postavile smernice za dalji rad kako bismo tačno znali ko, šta, kako radi i za koji novac", rekao je Ružić.

On je naveo da reforma ne doprinosi samo boljem upravljanju države finansijama i kadrovima, već i stvaranju fer i transparentnijeg sistema, samim tim i većoj motivaciji zaposlenih u upravi, što u konačnom doprinosi i podizanju kvaliteta usluga koje, kao uprava, pružamo, navodi se u saopštenju Ministarstva.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Zorana Jevtić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track