Najnovije vesti

ANTIĆ O SUDBINI RTB BOR: Strateški partner najverovatnije u septembru, svi radnici ostaju bar 3 godine
Foto: Zorana Jevtić

dokapitalizacija giganta

ANTIĆ O SUDBINI RTB BOR: Strateški partner najverovatnije u septembru, svi radnici ostaju bar 3 godine

Biznis

Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić izjavio je danas da će strateški partner za RTB Bor biti izabran najverovatnije u septembru, kao i da će do kraja godine biti završena procedura, a strateški partner uplatiti prvi deo od 350 miliona dolara za dokapitalizaciju RTB-a.

Ministarstvo privrede objavilo je danas javni poziv za izbor strateškog investitora za Rudarsko-topioničarski basen Bor, a Antić kaže za Tanjug da će strateški partner najmanje tri godine morati da zadrži postojeći broj zaposlenih - oko 5.000 ljudi.

Antić naglašava da će investicioni ciklus biti daleko veći od obaveznih 350 miliona dolara za dopkapitalizaciju RTB-a i očekuje da će zbog toga broj zaposlenih biti i povećan u narednom periodu.

Objasnio je da tenderom nije predviđeno koliki će biti vlasnički udeo strateškog partnera i da će to zavisiti od njihovih ponuda.

"Struktura tendera je takva da će nam ponuđači dati ponudu koliko za iznos od 350 miliona dolara traže procenta u vlasničkoj strukturi", rekao je Antić.

Kako je rekao, ključni elementi za izbor strateškog partnera su: koliki će procenat vlasničkog udela će tražiti i kakav će imati biznis plan za investicije.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Zorana Jevtić)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...