Najnovije vesti

IMA GASA, GORIVA I UGLJA, ENERGETSKI SMO STABILNI: Ministar energetike kaže da se ne očekuju problemi u zimskoj sezoni
Foto: Zorana Jevtić

energetska situacija

IMA GASA, GORIVA I UGLJA, ENERGETSKI SMO STABILNI: Ministar energetike kaže da se ne očekuju problemi u zimskoj sezoni

Biznis

Ministar energetike Aleksandar Antić izjavio je danas da je energetski sektor u Srbiji stabilan i da ne očekuje nikakve probleme u predstojećoj zimskoj sezoni i bez obzira što je vodostaj na izuzetno niskom nivou za ovo doba godine.

Prema njegovim rečima, sve energetske kompanije u potpunosti su spremne za zimu, a rezerve energenata na zavidnom nivou.

"Više od 80 odsto toplana mogu da očekuju stablnu sistuaciju. Snabdevanje gasom je redovno. Gaspromu ne dugujemo ni dinar, podzemno skladište Banatski do vrha je puno i čeka najhladnije dane. Rezerve mazuta su na izuzetnom visokom nivou. Snabdevanje ugljem biće redovno", rekao je Antić u Skupštini Srbije odgovarajuću na pitanje poslanika.

Kada je reč o elektroprivredi, Antić je naveo da su obavljeni svi remotni i taj sektor je aposlutno spreman da odgovori na pojačanu potrošnju i "zimske pikove".

Prema njegovim rečima, rezerve uglja na deponijama su na visokom nivou, do najhladnijih dana biće podignute do maksimuma. Antić je dodao da ne postoji nijedan problem na koji bi mogao da ukaže sa spektra enegetske stabilnosti.

Naveo je da je jedini probem nizak vodostaj, te da je u akumlacijama za 10 odsto niži nivo vode od predviđenog.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...