ZORANA ZAVELA RED U GRDELICI, PA PORUČILA IZVOĐAČIMA: Dolazim ponovo da proverim kako se radi, nema opuštanja!
Foto: Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture

građevinski radovi

ZORANA ZAVELA RED U GRDELICI, PA PORUČILA IZVOĐAČIMA: Dolazim ponovo da proverim kako se radi, nema opuštanja!

InfoBiz -

Najveći deo auto-puta kroz Grdeličku klisuru je završen, izjavila je danas na gradilištu ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović i dodala da će biti pušten u saobraćaj tek kad se uveri da je bezbedan, te je poručila graditeljima da će uskoro opet doći.

Mihajlović je u koloni automobila s novinarima prošla duž svih 26,3 kilometra auto-puta kroz Grdeličku klisuru, u "novinarskom safariju" te su su videli šta je i kako je sve urađeno, piše u saopštenju njenog ministarstva.

Podsetila je na to da prošle godine nije bilo "nijednog metra asfalta u Grdeličkoj klisuri" kojom je išao stari, uzak put, a do 2014. izgradnja tog dela Koridora nije ni počela.

Danas je od ukupno 26,3 kilometra, pod asfaltom 24,5 kilometara.

Na "nekoliko kritičnih tačaka se zaista danonoćno radi kako bi što pre bio pušten u saobraćaj bezbedan i moderan auto-put", rekla je Mihajlović.

Ministarka je kazala da se tokom ove sedmice koju je provela u Grdeličkoj klisuri, uverila da se radi danonoćno i da svi izvođači "daju sve od sebe" da završe posao.

"Izvođačima poručujem da to što se sutra naš tim Ministarstva vraća za Beograd, ne znači da se vrlo brzo nećemo ponovo videti. Nema opuštanja, vidimo se ubrzo! Doći ću ponovo da proverim kako se radi, tako da nema: Doviđenja!, već: Vidimo se!", rekla je Zorana Mihajlović.

Vršilac dužnosti direktora "Koridora Srbije" Zoran Babić je rekao da je "pre dve godine Grdelička klisura bila prirodna lepota, a da je danas krasi moderan auto-put" - s mostovima, dve petlje, dva tunela.

"Ušli smo u poslednjih 1,5 odsto svih radova i tome smo potpuno posvećeni", kazao je Babić.

(Kurir.rs/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track