ZLATO RUŠI SVE PRED SOBOM: Mrtva trka sa bitkoinom, evo ko pobeđuje!
Foto: Shutterstock

vrednosti

ZLATO RUŠI SVE PRED SOBOM: Mrtva trka sa bitkoinom, evo ko pobeđuje!

InfoBiz -

U vremenu globalnih političkih zatezanja, vremenu ekonomske napetosti, vremenu realnog vrednovanja imovine koja nema svoju suštinsku vrednost, zlato je počelo vrtoglavo da raste. Pojavio se bitkoin, valuta koja je zamišljena kao alternativa bankarakom prenosu novca. Valuta bez suštinske vrednosti. Jedina suptinska vrednost jeste ekektrična energija utrošena za stvaranje tog digitalnog zapisa.

GDE DOĐU SPEKULANTI TU NEMA SREĆE

Sigurno ste imali više puta priliku da čujete: "Bitkoin će vredeti 40.000 dolara". Spekulanti su puštali informacije verujući u brzu zaradu. Krenuli su svom snagom da kupuju ovu virtuelnu valutu. Otežana konverzija za novac, neprepoznavanje od strane zakonodavnih okvira pokazali su da nije sve tako idealno kao što je izgledalo u vremenu rasta ove digitalne valute.

foto: Promo

ŠTA SE TO DEŠAVA?

Zlato je vekovima poznato i priznato kao sugurna investiciona destinacija mudrim ulagačima. Oni u zlato ulažu deo imovine koji ne žele nikada da izgube. Osim mudrih ulagača koji štede u zlatu, zlato kao sigurnu luku vide i ostale štediše. Jedni su razočarani niskim kamatnim stopama, koje su još samo u domaćoj valuti smislene, jer nisu oporezovane, drugi su razočarani životnim osiguranjem, treći beže glavom bez obzira iz virtuelnih valuta, četvrti ulagači imaju nekretnine koje su opterećenje godišnjim porezom na imovinu i troškovima amortizacije. Svi oni traže bolja rešenja za štednju.

foto: Profimedia

SVETSKI TREND ČUVANJA NOVCA

Građani pokušavaju osigurati svoju budućnost i prepoznaju zlato kao sigurnu investicionu destinaciju bez ikakvih troškova. U svetu trend štednje u zlatu je izuzetno popularan. To je dovelo do uspostavljanja nove rekordne vrednosti zlata, koja je za nijansu niža od one koju je postavio Brexit, odnosno tekući izlazak Velike Britanije iz Eurozone.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track