Najnovije vesti

DROBNJAK OTKRIO KAKO JE UBEDIO VUČIĆA DA GA PUSTI DA POVEĆA PUTARINE: Evo šta mu je rekao od reči do reči! A onda je dao i ocenu srpskim putevima, šta mislite koju? (ANKETA)
Foto: Printscreen Pink Tv

na vest o poskupljenju

DROBNJAK OTKRIO KAKO JE UBEDIO VUČIĆA DA GA PUSTI DA POVEĆA PUTARINE: Evo šta mu je rekao od reči do reči! A onda je dao i ocenu srpskim putevima, šta mislite koju? (ANKETA)

Biznis

BEOGRAD - Direktor "Puteva Srbije" Zoran Drobnjak kazao je danas da je Vlada prihvatila zahtev za povećanje cene putarina za 12 odsto i da će nove cene stupiti na snagu 1. jula.

Drobnjak je rekao da će novi cenovnik biti donet onda kada poslanici usvoje predlog Vlade i da će "Putevi Srbije" tih dodatnih dve milijarde dinara uložiti u održavanje puteva. "Uradićemo deonice koje su loše, mi imamo plan, ne samo za dve milijarde, već za 20 milijardi", rekao je Drobnjak.

Govoreći o kvalitetu puteva, Drobnjak je kazao da bi na skali od jedan do deset za srpske puteve dao ocenu 6,5 ili sedam i da su tom ocenom "prošli ispit". Govoreći o poplavama, Drobnjak je naveo da je, što se tiče putara, najkritičnije u delu Lučana i Guče gde su bujice oštetile puteve.

Drobnjak je više puta od predsednika Aleksandra Vučića i resorne ministarke Zorane Mihajlović tražio poskupljenje putarina. Njegove molbe koje je upućivao duže od godinu dana nisu naišle na pozitivan odgovor, sve do maja ove godine.

Na pitanje šta je poslednje rekao predsedniku kada je tražio poskupljenje putarina Drobnjak nam je odgovorio:

"Rekao sam mu da je krpljenje rupa i održavanje puteva skupo i da ukoliko hoće da putevi budu dobri mora da poveća cenu putarina", otkrio nam je Drobnjak.

(Kurir.rs/Tanjug/TV Prva/Blic)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...