Najnovije vesti

SRBIJA JAČA SARADNJU SA FAO: Ministar zaštite životne sredine ULAŽE sve u poljoprivredu!
Foto: Marina Lopičić

goran trivan

SRBIJA JAČA SARADNJU SA FAO: Ministar zaštite životne sredine ULAŽE sve u poljoprivredu!

Biznis

Ministar zaštite životne sredine Goran Trivan razgovarao je danas sa pomoćnikom generalnog direktora Organizacije Ujedinjenih nacija za hranu i poljoprivredu (FAO) i regionalnim predstavnikom te organizacije za Evropu i Centralnu Aziju Vladimirom Rahmanjinom.

 

Tom prilikom predstavljeni su globalna vizija i planirani ciljevi ove međunarodne organizacije u bliskoj vezi sa pitanjima zaštite životne sredine, s posebnim osvrtom na razvijanje saradnje u regionu i Srbiji.

 

Ministar Trivan konstatovao je da postoji zainteresovanost za jačanje saradnje sa ovom značajnom međunarodnom organizacijom, koja se do sada odvijala u okviru borbe protiv klimatskih promena i u vezi održivog upravljanja prirodnim resursima.

 

On je naglasio da je poljoprivreda oblast u vrhu onih koje najviše zagađuju životnu sredinu, zbog čega predstavlja ujedno širok prostor za zajedničko delovanje i saradnju, u cilju viših standarda životne sredine.

 

 

Ministar je podržao aktivnosti i projekte FAO koji doprinose stvaranju zdravijeg okruženja i borbi protiv klimatskih promena.

 

Trivan, koji je predstavnik Srbije za saradnju sa Globalnim fondom za životnu sredinu (GEF), naglasio je da će i ubuduće nastaviti da podstiče saradnju sa FAO i pruža podršku projektima finansiranim od GEF, naročito u oblasti klimatskih promena, degradacije zemljišta u kontekstu implementacije Konvencije o borbi protiv dezertifikacije, pošumljavanja, i drugim.

 

Dovoljno hrane za sve, koja je biološki i organski zdrava, jedan je od osnovnih zadataka na globalnom planu, koji je neposredno povezan sa obezbeđenjem zdravije životne sredine, rekao je regionalni predstavnik FAO.

 

On je ukazao da će u narednom periodu ta organizacija aktivno raditi na jačanju saradnje u regionu.

 

Vladimir Rahmanjin pozvao je na aktivniju ulogu Srbije u radu ove međunarodne organizacije, veću uključenost srpskih naučnika, stručnjaka i akademika, i dostupnost naučnih dostignuća i znanja Srbije u globalnim okvirima, navodi se u saopštenju.

 

(Kurir.rs/Tanjug)

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...