Najnovije vesti

VUČIĆ NA FORUMU: Želim da podstaknem naše privrednike da izvoze u Češku (FOTO)
Foto: Kurir

privredna saradnja

VUČIĆ NA FORUMU: Želim da podstaknem naše privrednike da izvoze u Češku (FOTO)

Biznis

Predsednik Aleksandar Vučić poručio je danas da postoji želja da češki privrednici dolaze u Srbiju u još većem broju, kao i da se podstaknu srpski privrednici da izvoze ili investiraju u Češku.

 

Vučić je, na otvaranju Srpsko-češkog poslovnog foruma, istakao da je zadovoljan što vidi privrednike iz Češke u Beogradu, ali i veliki broj srpskih privrednika zainteresovanih sa saradnju sa tom zemljom.

 

To pokazuje koliko je napredna češka ekonomija, ali pokazuje i da se srpska ekonomija polako, ali sigurno oporavlja - da imamo uređene javne finasije, pod kontrolom, sa smanjivanjem javnog duga, suficit u budžetu četvrtu godinu za redom, istakao je Vučić.

 

- Nema te vrste finansijskih ili nekih drugih makroekonomskih rizika za ulaganje českih privrednika, podvukao je Vučić.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) on

 

On je rekao da je Srbija želi značajno da podogne nivo investiranja u zemlju, te podsetio da je Češka, sa poslednjim ulaganjima u Telenor i Telenor banku, kao i u Knjaz Miloš, postala četvrta zemlja po nivou investicija u Srbiju.

 

- Mi smo 12 ili 13 trgovinski partner. To možemo da pojačamo, iako smo više nego utrostručili trgovinsku razmenu u poslednjih 10 godina, rekao je Vučić.

 

On je poručio da će se, tamo gde postoje problemi, kao što je slučaj sa Češkim domom, nastojati da se nađu najbolja rešenja.

 

- Ovo je moje obećanje vama - da ću se i lično baviti svakim problemom, jer želimo da dalazite u većem broju u Srbiju, da ulažete u našu zemlju, rekao je predsednik Srbije.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) on

 

Vučić je naveo da želi da podstakne srpske privrednike da izvoze što više u Češku, a, oni koji imaju novca, i da investiraju u tu zemlju.

 

- Moja vrata za sve češke i srpske priverdnike biće uvek i u potpunosti otvorena, poručio je Vučić.

 

Dodao je da, što se tiče državne saradnje i saradnje sa državni kompanijama, postoji apsolutna otvorenost za češke investicije.


- Dobrodošli ste u našu zemlju. Uveren sam da će naša saradnja biti na još višem nivou, zaključio je Vučić.

 

(Kurir.rs/Tanjug)

 

 

 

POGLEDJATE BONUS VIDEO:

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...