Najnovije vesti

ČADEŽ U NJUJORKU PRED ČELNICIMA GLOBALNIH KORPORACIJA: Odlična prilika da se čuje glas poslovne zajednice Srbije
Foto: Zorana Jevtić

Godišnjeg samita organizacije Konkordija

ČADEŽ U NJUJORKU PRED ČELNICIMA GLOBALNIH KORPORACIJA: Odlična prilika da se čuje glas poslovne zajednice Srbije

Biznis

Predsednik Privredne komore Srbije i Komorskog investicionog foruma zapadnobalkanske šestorke Marko Čadež sutra će u Njujorku pred oko 600 učesnika Godišnjeg samita organizacije Konkordija (Concordia), među kojima su i čelni ljudi više od stotinu globalnih korporacija, predstaviti Zapadni Balkan kao jedinstvenu investicionu destinaciju i potencijale za poslovanje i ulaganje u regionu.

 

Ovogodišnji samit jedne od najuticajnijih tink tenk (think tank) organizacija u Americi, koji se održava sutra i prekosutra, a u vreme zasedanja Generalne Skupštine UN, okupio je oko 300 uticajnih govornika iz Amerike i sveta - sadašnje i bivše predsednike država i vlada, kongresmene i parlamentarce, predstavnike državnih administracija, međunarodnih biznis, finansijskih institucija i organizacija iz drugih oblasti.

 

Čadež će govoriti na najposećenijoj, plenarnoj sesiji, a jedini je govornik na Samitu sa Zapadnog Balkana i jedini, uz predsednika američke privredne komore, predstavnik komore iz drugih zemalja i regiona.

 

- Čast je govoriti pred tako velikim i uglednim skupom i odlična prilika da glas poslovne zajednice Srbije i regiona čuje toliko uticajnih lidera javnog, privatnog i civilnog sektora, ne samo iz Amerike, već iz celog sveta. To je šansa da međunarodnoj javnosti, pre svega moćnim svetskim kompanijama - potencijalnim investitorima predstavimo novu sliku o našem regionu, kao regionu uspeha, a ne sukoba i prepreka - mestu koje zavređuje njihov kapital, koje će im doneti profit i gde njihove investicije više vrede nego na mnogim drugim destinacijama u svetu, kazao je Čadež.

 

foto: Zorana Jevtić

U sagledavanju uslova za poslovanje u ovom regionu, onoga što im pružamo i pri donošenju odluke o investiranju, kako je naveo, stavljamo im na raspolaganje koristan alat - našu onlajn investicionu platformu.

 

Za poslovnu zajednicu koju predstavlja, kaže, važno je što nam je učešće na ovom samitu otvorilo vrata za uspostavljanje direktnih, dragocenih kontakata sa predstavnicima - vlasnicima, partnerima, predsednicima i menadžerima moćnih globalnih korporacija iz raznih industrija, koji govore na ovom događaju, podržavaju Samit i aktivnosti organizacije Konkordija.

 

Među njima su, inače, svetski poznate kompanije, kao što su: Google, Microsoft, IMB, Coca Cola, PepsiCo, Merck, Walmart, Libra Group, Siemens, Vodafon, Telenor, Medical Care, Uber, KPMG, Citi Bank, Goldman Saćs, Credit Suiše, Western Union, Mastercard, Walt Disney.

 

Na gotovo 70 panela, sesija i predavanja učesnici samita tokom naredna dva dana baviće se širokim spektrom tema i globalnih izazova - od smanjenja siromaštva i pitanja bitnih za unapređenje zdravlja i obrazovanja svetske populacije, energetske održivosti do digitalizacije i savremenijih tehnologija kao što je 5G mreža.

 

 

U agendi skupa su i pitanja od aktuelnih planetarnih ekonomskih sukoba i partnerstava, puteva razvoja privatnog sektora i preduzetništva do vladavine prava, nacionalne bezbednosti, diplomatije i geopolitike.

 

Konkordija je nezavisna, neprofitna organizacija, osnovana u Americi 2011. godine. Posvećena je dijalogu, razmeni iskustava, saradnji i umrežavanju uticajnih lidera, institucija i organizacija iz sveta, radi promišljanja i kritičnog sagledavanja tema od globalnog značaja, predlaganja rešenja za izazove sa kojima se svet i pojedini regioni suočavaju i sklapanja međusektorskih partnerstva za globalno održivi socijalni i ekonomski razvoj.

 

(Kurir.rs/Tanjug)

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...