Najnovije vesti

BITKA ZA KRAŠ UŠLA U DRAMATIČNI FINIŠ: Srpski biznismen nudi neviđene pare za akcije fabrike slatkiša, HRVATI U PANICI,  SATERANI U ĆORSOKAK!
Foto: Printskrin / You Tube

odlučujuća ponuda

BITKA ZA KRAŠ UŠLA U DRAMATIČNI FINIŠ: Srpski biznismen nudi neviđene pare za akcije fabrike slatkiša, HRVATI U PANICI, SATERANI U ĆORSOKAK!

Biznis

Posle ponude Mesne industrije "Braća Pivac" za preuzimanje konditorske kompanije "Kraš" po ceni od 430 kuna po akciji, na hrvatskoj berzi je danas objavljena ponuda neimenovanog ponuđača po ceni od čak 1.050 kuna (141 evro).

Ponuda, koja je gotovo dva i po puta veća cena od one koju je podnela mesna industrija "Braća Pivac", se odnosi na 80.000 pojedinačnih akcija, što iznosi pet odsto ukupnog broja. Sredstva za ovu transakciju su već deponovana i svi akcionari mogu da prodaju akcije, bez bilo kakvog udruživanja.

Prema dobro obaveštenim izvorima i na osnovu dešavanja u prethodnih mesec dana, velika je verovatnoća da cenu od 1050 kuna nudi kompanija "Kappa Star Limited", koja je u prethodnom periodu stekla 23,97 akcija "Kraša". Kupovinom dodatnih akcija, ova kompanija bi stekla 30 odsto akcija, o čemu se prethodnih dana dosta govorilo u javnosti. Nastavljujući da akcionarima nudi ovu visoku cenu, daje se zaključiti da ponuđač, ukoliko je u pitanju "Kappa Star Limited", ima ozbiljne namere kada je ova kompanija u pitanju.

Nebojša Šaranović, vlasnik "Kappa Star Limited" grupa, i dalje je nedostupan za bilo kakav komentar na temu kupovine akcija "Kraša" i dešavanja na Zagrebačkoj berzi. Da podsetimo, Hanfa (Hrvatska agencija za nadzor finansijskih usluga) je odobrila ponudu "Braće Pivac" za preuzimanje zagrebačke kompanije Kraš, nakon što je Mesna industrija iz Vrgorca pred samo zatvaranje Zagrebačke berze u utorak objavila ponudu o preuzimanju.

Imajući u vidu da je neimenovani ponuđač ponudio značajno veću cenu akcija, može se očekivati da će doći do novih promena u vlasničkoj strukturi, te je moguće da će "Kappa Star Limited" grupa postati većinski akcionar, tvrde stručnjaci.

Kurir.rs/Večernje novosti

Foto Printskrin / YT

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...