MARKO ČADEŽ: Paket mera države čuva kičmu privrede
Foto: Tanjug Printscreen

Predsednik Privredne komore Srbije

MARKO ČADEŽ: Paket mera države čuva kičmu privrede

InfoBiz -

BEOGRAD - Predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež rekao je danas da je država prihvatila 90 odsto predloga različitih udruženja i asocijacija privrednika i da će usvojeni paket mera sačuvati radna mesta, likvidnost i proizvodnju u zemlji.

Ovaj paket mera, istakao je Čadež "čuva kičmu privrede" a u narednih desetak dana vlada će usvojiti niz akata koji će omogućiti da se mere sprovedu.

"Ovaj paket mera jeste nešto što čuva radna mesta, čuva likvidnost, proizvodnju , čuva 'kičmu' privrede", istakao je Čadež.

Predsednik PKS se u ime privrednika, udruženja i asocijacija, kao i članica Komore zahvalio državi što je saslušala glas privrednika.

On se zahvalio Ministarstvu finansija, Ministarstvu privrede i Narodnoj banci kao i celom timu koji je predvodio predsednik Srbije što su, kako je rekao, napravili paket mera koji odgovara skoro 90 odsto iznetim predlozima udruženja privrednika.

"Vi danas ovu krizu ne možete da rešite nikakavim milijardama koje ćete upumpati u neka tržišta. Tržišta trenutno ne postoje. Dakle, moramo ići zajedno, da se složimo, da mora da se tržišta konsoliduju i vrate u funkciju..." Mere su pre svega namenjene malim i srednjim preduzećima ali je i dobar deo paketa namenjen većim kompanijama kako bi se očuvala radna mesta i likvidnost a kako bi preživele ovaj period.

PKS će nastaviti, kaže, da bude partner kompanijama 24/7 i kol centri Komore rade danonoćno.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track