BEZ LETOVA IZ BEOGRADA DO JUNA? Viz Er planira iz Niša od 15.maja
Foto: Tanjug

vraćanje u normalu

BEZ LETOVA IZ BEOGRADA DO JUNA? Viz Er planira iz Niša od 15.maja

InfoBiz -

Mađarska niskobudžžetna aviokompanija Vizer iz reda letenja za Beograd izbacio je sve letove planirane tokom maja, sa izuzetkom letova na liniji između Beograda i Londona, koji se inače obavljaju avionom iz londonske baze.

I druge avio-kompanije pomeraju najavljenu obustavu saobraćaja prateći situaciju sa epidemijom, tako da se i svi ovi datumi moraju uzeti sa rezervom Juče su avio-kompanije Lufthanza grupe pomerile uspostavu saobraćaja sa kraja aprila na kraj maja, a isto je uradila i aviokompanija Turkiš Erlajns.

Vizer je zadržao većinu letova tokom maja sa aerodroma u Temišvaru.

Letovi ove kompanije iz Sarajeva i dalje su u planu da se obnove u maju, kao i u Skoplju gde većina linija treba da počne u drugoj polovini maja, piše portal Aviatica.

Sa niškog aerodroma, Vizer planira letove od 15. maja ka Bazelu, Dortmundu i Memingenu (Minhen), dok je planirano da letovi ka Malmeu i Beču krenu od početka juna.

Ovo će zavisiti od daljeg razvoja događaja.

Da bi došlo do obnavljanja letova za bilo koju aviokompaniju potrebno je da se sa obe strane neke avio linije podignu zabrane kretanja.

Trenutno je u Srbiji zabranjeno obavljanje avio-saobraćaja kao i ulazak stranaca u zemlju, dok su zemlje Šengena zabranile ulazak stranaca u ovu zonu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja