BRAVO

ZAPANJUJUĆA CIFRA! Ovoliko su avioni Er Srbije prešli tokom vanrednog stanja da isporuče pomoć i prevezu naše državljane

Društvo -

Od uvođenja vanrednog stanja u Srbiji i od kako je počela borba protiv korone, posada i avioni Er Srbije stalno su angažovani na dopremanju medicinske opreme i pomoći u našu zemlju, ali i na transport naših državljana koji su ostali "zarobljeni" u brojnim krajevima sveta.

Broj kilometara koji su avioni Er Srbije prešli prevozeći medicinsku opremu, stručnjake i državljane koji su ostali zarobljeni u inostranstvu iznosi 387.19 do današnjeg dana.

Poređenja radi, kako je dužina ekvatora 40.075km, to znači da su avioni našeg nacionalnog avio-prevoznika mogli da obiđu zemlaljsku kuglu skoro 10 puta! Dvoglavi orao koji je na logou ove kompanije mogao se videti na 4 kontinenta - u Aziji, Americi, Evropi i Africi.

10.000 naših državljana vraćeno je za sada u Srbiju nakon izbijanja pandemije i zatvaranja komercijalnog avio saobraćaja.

Predsednik Vučić je u nekim svojim izlaganjima zaključio da se sada vidi zašto nam je važna Er Srbija i da bismo bez ovog prevoznika bili u problemu.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track