Najnovije vesti

DA LI SE ISPLATI LETOVANJE OVE GODINE Osim za TESTOVE, moraćete da izdvojite i DODATNI novac za OVO
Foto: EPA/KOČA SULEJMANOVIĆ

neplanirani troškovi

DA LI SE ISPLATI LETOVANJE OVE GODINE Osim za TESTOVE, moraćete da izdvojite i DODATNI novac za OVO

Biznis

Sve to zavisi od daljeg ublažavanja mera i usklađivanja protokola sa zemljama u koje turisti iz Srbije najčešće odlaze.

Plaže u Grčkoj su otvorene od juče, dok je u Crnoj Gori je otvaranje planirano za sutra. Granice Srbije će 1. juna biti otvorene za četiri zemlje u regionu i stiče se utisak da se situacija normalizuje i da ipak ima prostora da se razmilja o letovanju. Međutim, to bi najranije moglo da bude od sredine jula, a najveća briga trenutno su troškovi za testove i prevoz.

Direktor Jute Aleksandar Seničić kaže da bi ako hoteli budu radili smanjenim kapacitetom cene mogle da budu nešto veće.

- Međutim, ono što je do sada ugovoreno i unapred plaćeno trebalo bi da ostane na istoj ceni. Prevoz može biti problem, odnosno stavka koja će poskupeti jer se zahteva da svako drugo mesto bude prazno. Cena bi morala da bude bar duplo skuplja, to bi isto važilo za avione – navodi Seničić.

foto: Printscreen YouTube/RTCG

Kako dodaje, sve to zavisi od daljeg ublažavanja mera i usklađivanja protokola sa zemljama u koje turisti iz Srbije najčešće odlaze.

- Kada govorimo o letnjoj sezoni, optimisti smo jer znamo da imamo bar jedan dobar deo putnika koji očekuje da vidimo kakvi će uslovi biti i prema tome se odrediti. U ovom trenutku stvari idu relativno dobro, polako se otvaraju plaže, otvaraju se granice, jedna po jedna zemlja u okruženju daje protokole kako će izgledati prelazak granice – kaže Seničić.

Prema njegovim rečima, ključni su protokoli EU, budući da se Grčka nalazi u EU i da Crna Gora da svoje regulative.

(Kurir.rs/Pink.rs)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...