NAJMANJI PAD BDP

SINIŠA MALI: Srbija ostvarila NAJBOLJE ekonomske rezultate u Evropi u 2020. godini! (KURIR TELEVIZIJA)

InfoBiz -

Ministar finansija Siniša Mali najavio je na Kurir televiziji povećanje plata, penzija i minimalne cene rada u narednoj godini.

"Za razliku od velikog braja zemalja, možda ih ima par na svetu, koje će u narednoj godini ići na podizanje plata i penzija, mi imamo prostora u našem budžetu za njihovo podizanje", rekao je Mali gosrujući u emisiji "Usijanje dana".

On je rekao da će se ići sa povećanjem penzija od 5,9 odsto.

"Ako uzmete u obzir da je inflacija negde oko 1, 1,5 odsto, dakle u realnom iznosu imate povećanje od 4,5 odsto i to u uslovima najveće ekonomske krize ikada", istakao je ministar Mali.

On je dodao da je Srbija minimalnu zaradu povećala za 6,6 odsto.

"Od 1. januara imamo povećanje plata u javnom sektoru od 5 odsto za sve zdravstvene radnike, 3,5 odsto za sve ostale, a onda od 1. aprila dodatno povećanje od 1,5 odsto za sve druge, tako da ukupno počev od 1. aprila svi imaju povećanje od 5 odsto", precizirao je ministar Mali.

On kaže da mu nije poznato da je nijedna zemlja tako nešto uradila u doba ove ekonomske ekrize.

Mali je istakao i da će Srbije ove godine imati najbolji rezultat kada je ekonomija u Evropi.

"Imaćemo najmanji pad bruto domaćeg proizvoda u 2020.godini, to kaže Međunarodni Monetarni Fond, Evropska komisija i sve projekcije koje oni i njihove relevantne institucije izbacuju govore u prilog tome da smo najbolji", zaključio je ministar Mali.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track