Najnovije vesti

RAZGOVOR MALOG I AMBASADORA KACUMATA: O japanskim investicijama u Srbiji
Foto: Kurir Printscreen

zahvalio se ambasadoru na investiciji japanske kompanije Tojo tajers

RAZGOVOR MALOG I AMBASADORA KACUMATA: O japanskim investicijama u Srbiji

Biznis

BEOGRAD - Ministar finansija Siniša Mali razgovarao je danas sa novim ambasadorom Japana u Srbiji Takahitom Kacumatom o japanskim investicijama u Srbiji, saopštilo je Ministarstvo finansija.

Ministar Mali je naglasio da su japanske investicije od izuzetnog značaja za Srbiju, i dodao da naša zemlja želi da ima još više japanskih kompanija, tehnologije i znanja.

On se posebno zahvalio ambasadoru na investiciji japanske kompanije Tojo tajers vrednoj 382 miliona evra, koja je krajem prošle godine počela izgradnju pogona za proizvodnju automobilskih i kamionskih guma u Inđiji.

Mali je dodao da je posebno značajno i najavljeno ulaganje japanske kompanije Nidek, koja planira da investira veliki novac u izgradnju nove fabrike za električne motore u Srbiji.

Ambasador Kacumata je istakao da mu je posebno drago što japanska kompanija Itoču učestvuje u javno - privatnom partnerstvu uređenja deponije u Vinči, jer je to projekat od ogromnog značaja za zaštitu životne sredine u Beogradu i Srbiji.

Sagovornici su razgovarali i o obeležavanju 140 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa Srbije i Japana, što će biti odličan povod za dodatno jačanje odnosa dve zemlje.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prethodno je uputio poziv japanskom caru da tim povodom poseti Srbiju.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...