00:25

VUČIĆ OBRADOVAO RADNICE JUMKA NAJAVOM VEĆE PLATE

predsednik u rudnoj glavi

PROSEČNA PLATA U OVOM GRADU U SRBIJI JE 98.000 I RAŠĆE JOŠ: Nije Beograd, a evo koje je to mesto! (FOTO, KURIR TV)

InfoBiz -

BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je početku rada proizvodnog pogona fabrike "Jumko" u Rudnoj Glavi.

- Pokušali su da unište Kineze na tržištu bakra, a svi od njih uvoze - navodi predsednik Aleksandar Vučić i ističe da je cena bakra otiša na 10.000 dolara.

Aleksandar Vučić, Rudna Glava
foto: Printscreen/Pink

Vučić je takođe govorio o budućim projektima sa predstavnikom kineske kompanije i ukazao na to da je neophodno da se poštuju svi ekološki propisi.

Predsednik je i zamolio kinesku kompaniju da podigne plate radnicima u Boru, što će i biti učinjeno.

- Prosečna plata u Ziđinu biće 98.000 dinara do kraja godine - saopštio je predsednik Vučić. Tokom obraćanja okupljenima u fabričkom pogonu predsednik je radnicama saopštio vest zbog koje je dobio veliki aplauz.

Predsednik je najavio povećanje plata zaposlenima u pogonima Jumka.

- Ako sada imate platu 34-35 hiljada, mi ćemo se potruditi da pomognemo da već imate još 38 hiljada, i da to već bude od sledećeg meseca. Da može još malo bolje da se živi - najavio je predsednik, nakon čega je usledio aplauz.

Pogon vranjskog Jumka i otvoren je na inicijativu Vučića, kako bi se rešio problem zapošljavanja žena iz tog kraja Srbije.

Naime, u fabrici radi 80 žena iz Rudne Glave i sa cele teritorije Opštine Majdanpek, a proizvodiće radne uniforme i opremu za vojsku i policiju.

- U Rudnoj Glavi smo imali 1961. godine 3.200 stanovnika, a sada samo 2.000 i nešto - naglasio je predsednik tokom današnjeg obilaska. Nešto je urađeno od poslednjeg sastanka ovde, rekao je. - Put promeni izgled svega, dvorišta su za nijansu uređenija - primetio je.

Vučić: Pitajte ove žene da li su im plate izmišljene

Dovoljno je da prođete Srbiju, da vidite koliko je puteva izgrađeno, fabrika otvoreno, da bi se videlo da je Srbija napredovala, rekao je predsednik Aleksandar Vučić na otvaranju Jumkove fabrike u Rudnoj glavi kod Majdanpeka. On je time odgovorio na pitanje da su sve to Potemkinova sela o kojima priča opozicija.

- Dovoljno je da prođete kroz Srbiju mnogo smo uradili u putnoj infrastrukutri, otvorili fabrike. Nikada nije dovoljno, dobro je što u ljudskoj prirodi postoji poriv da uvek hoćete više, jer to gura napred, primetio je predsednik. Kako je istakao, žene koje su dobile posao u Jumku u Rudnoj glavi, dobile su priliku da porodicama nešto dodatno donesu, siguran i posao za koji znaju da će da traje više godina.

- One su danas mnogo zadovoljnije nego juče... Pa ih pitajte da li im je plata izmišljena, prokomentarisao je Vučić.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track