PLANINSKI VODIČ ZA PREDSTOJEĆE PRAZNIKE Ova destinacija je sve popularnija u Srbiji, evo koje vas aktivnosti očekuju BOGATA PONUDA
Foto: Printscreen/RTS

ponuda kraljeva

PLANINSKI VODIČ ZA PREDSTOJEĆE PRAZNIKE Ova destinacija je sve popularnija u Srbiji, evo koje vas aktivnosti očekuju BOGATA PONUDA

InfoBiz -

U ponudi Kraljeva za novogodišnje i božićne praznike centralno mesto imaju planinski i seoski turizam. Oko stotinu seoskih domaćinstava je spremno za doček gostiju, a kao atrakcija u ponudi su i pešačke ture na uređenim planinsko-turističkim stazama.

U Kraljevu i okolini je za prvih devet meseci ove godine, ostvareno 15.000 noćenja više nego tokom cele prošle godine. 75.000 noćenja je zabeleženo u gradu, planinskim i zimskim centrima, te domaćinstvima koja se bave seoskim turizmom. Korona je uticala na povećanje broja gostiju koji vole aktivan odmor u prirodi i uživaju u dugim pešačenjima na planini čak i u zimskim uslovima. U ponudi je upravo to.

planina, zimovanje, Goč
foto: Printscreen/RTS

"Pošto nam se sada bliži ta zimska sezona i novogodišnji praznici ja bih svima preporučila Goč. Dečiju planinu na kojoj možete da naučite da skijate, učiniti te prve korake skijanja, sankati se ili pak Goliju koja je fanstastična zimi. Provozati se Golijom u saonicama, sankati se ili pak uživati, šetati i potrošiti one silne kalorije koje ćete pojesti u seoskim domaćinstvima" navodi Ana Mirosavljević, direktorka TO Kraljevo.

Turistička organizacija je objavila i Planinski vodič. Brošuru sa 14 rekreativnih i zahtevnih planinarskih staza u Kraljevačkom i Studeničkom kraju. Sadrže prikaze obeleženih staza na karti, fotografije, tekstove o određenoj planini i linkove za preuzimanje koordinata na dži-pi-esu ili mobilnim uređajima. Preporuka licenciranih planinskih vodiča je da se na pohodima u planinama, pogotovo zimi, ne treba oslanjati na mobilne telefone.

"Možete brošuru da preuzmete u digitalnoj verziji sa sajta turističke organizacije i praktično napraviti plan pre nego što odete u planinu. Kojom ćete stazom obići određenu planinu ili određenu turističku atrakciju u planini", savetuje Pavle Pavlović, planinski vodič iz Kraljeva.

Interesovanje za aktivan odmor zimi i doček Nove godine je veliko u zemlji i inostranstvu. Već ima najavljenih turističkih grupa iz Poljske, Slovenije i drugih Evropskih zemalja.

(Kurir.rs/RTS)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track