SRBI NA KORAK DO JEFTINIJEG GORIVA U MAĐARSKOJ: Dobro se raspitajte pre nego što NAPUNITE REZERVOAR kod suseda
Foto: Zorana Jevtić

uredba

SRBI NA KORAK DO JEFTINIJEG GORIVA U MAĐARSKOJ: Dobro se raspitajte pre nego što NAPUNITE REZERVOAR kod suseda

InfoBiz -

Prethodnih dana u medijima se pojavljivala vest da srpski vozači u Mađarskoj mogu da toče gorivo po cenama koje važe za mađarske građane, a koje su inače osetno niže nego za strance.

Međutim, novinarska ekipa RTS-a je proveravala i na pumpama još nije tako.

Vozači iz Srbije, poput ostalih stranih državljana, plaćaju tržišnu cenu goriva. To znači da je na pumpama, zavisno od vrste goriva, benzin između 700 i 740 forinti, odnosto 220 do 230 dinara, što je mnogo više nego u Srbiji.

Ekipa RTS-a je obišla desetak pumpi u Mađarskoj i nigde nije moglo da se sipa gorivo po povlašćenim cenama od 480 forinti, odnosno 150 dinara.

U Uredbi je rečeno da nadležni ministar može da donese odluku da se izuzmu neke zemlje, međutim, do današnjeg dana ta odluka se nije zvanično pojavila tako da srpski državljani mogu da toče gorivo u Mađarskoj samo po tržišnim cenama.

Reporter RTS-a savetuje srpskim državljanima da se raspitaju prilikom kupovine goriva i da se na pumpi ne raspravljaju zbog ovih informacija jer prodavac u slučaju incidenta može da zove policiju.

Na pumpama kažu da se očekuje da će biti doneta odluka da srpski državljani mogu da kupuju jeftinije gorivo, ali da još nije doneta.

(Kurir.rs/RTS)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track