11:09

ATANACKOVIĆ OTKRIO ISPLATI LI SE SADA KORIŠĆENJE TEČNOG GASA U AUTOMOBILIMA: Bez obzira na nestabilnost i krizu JEDNO JE SIGURNO!

ovo nas sve zanima

ATANACKOVIĆ OTKRIO ISPLATI LI SE SADA KORIŠĆENJE TEČNOG GASA U AUTOMOBILIMA: Bez obzira na nestabilnost i krizu JEDNO JE SIGURNO!

InfoBiz -

Tečni naftni gas sve je skuplji. Trenutno se prodaje po ceni od 110 do 112 dinara po litru. Njegova cena poslednjih godinu dana stalno raste.

Da li se i dalje isplati voziti na auto gas u uslovima nestabilnog tržišta energenata, za Kurir televiziju ispričao je Nebojša Atanacković, počasni presednik Unije poslodavaca Srbije.

Nebojša Atanasković
foto: Kurir televizija

- Kod nas se, otprilike, pre 10 godina promenila politika u donosu na tečni naftni gas. Pre toga je on bio daleko jeftini i daleko bolji veći broj vozača se opredeljivao da prepravi svoj automobil da može da vozi na gas. To su automobili koji idu na benzin. Gas nije zagađivač. Cena gasa nije bila dovoljno konkurentna, naročito onima koji ne prelaze veliki broj kilometara. Veliko će biti pitanje šta će biti dalje uopšte u energetskoj krizi - rekao je Nebojša Atanacković, počasni presednik Unije poslodavaca Srbije.

- Treba reći da je tečni naftni gas tek jedan mali deo u rafinaciji sirove nafte, to je otprilike 2, 2,5% se dobije gas. Imamo ga dovoljno. Italijani su, recimo, gas dosta koristile, posebno nisu skandinavske zemlje.

- Ima tu nekoliko stvari koje ometaju tu isplativost. Po pravilu se troši više u litrima tečnog naftnog gasa. On je otprilike 10% slabiji kao gorivo u odnosu na bezin. Oni koji imaju rezervoare, oni sigurno kombinuj Njima se isplati. Ono što je sigurno, to je da se sigurno sada ne isplati da se sada ide u investiciju ugradnje uređaja za korišćenje tečnog gasa. Sada treba da bude ad acta, s obzirom na neizvesnost.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

03:04

NUKLEARNO ORUŽJE JE NESANICA CELOG SVETA, A POSEDUJE GA 12 DRŽAVA! Prof. dr Kajtez o opasnostima ovakve SILE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track