KOLIKO SADA KOŠTA VOZAČKI ISPIT: Ovo je minimalna cena a može da dostigne i ovu vrtoglavu! Svako sledeće polaganje dodatnih 5.000
Foto: Youtube Printscreen/RTV Mag

ovako izgledaju troškovi u auto-školi

KOLIKO SADA KOŠTA VOZAČKI ISPIT: Ovo je minimalna cena a može da dostigne i ovu vrtoglavu! Svako sledeće polaganje dodatnih 5.000

InfoBiz -

Iako se cene goriva menjaju svake nedelje, poslednje poskupljenje u auto školama zabeleženo je početkom godine.

Za polaganje vozačkog ispita trenutno treba izdvojiti od 80.000 do 99.000 dinara. Više cene bile su neminovne zbog cene goriva, amortizacije, poskupljenja automobila. Iako za polaganje vozačkog ispita sada treba izdvojiti skoro dve minimalne zarade, nije zabeležen pad broja kandidata, barem ne u Obrenovcu, objavio je RTV Mag.

Cena ne zavisi samo od cene goriva nego u nju spadaju i troškovi održavanja vozila, cena zakupa lokala kao i plate instruktora koje su povećane.

U cenu koju plaća polaznik ulaze troškovi teorijske i praktične obuke, te teorijskog i prvog praktičnog ispita, kao i lekarskim uverenjem.

Svaki novi izlazak na polaganje oba ispita - praktičnog i teorijskog naplaćuje se posebno - 4.000 dinara prema školi plus 1.000 dinara za administrativne troškove.

Fond praktične obuke iznosi 48 časova.

Kurir.rs/RTV Mag

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track