LAŽNI MAJSTOR VARA BEOGRAĐANE Internetom kruži upozorenje: Meni se predstavio KAO DOKTOR i prodavao kreme! (FOTO)
Foto: Shutterstock

oprez

LAŽNI MAJSTOR VARA BEOGRAĐANE Internetom kruži upozorenje: Meni se predstavio KAO DOKTOR i prodavao kreme! (FOTO)

InfoBiz -

Majstori prevaranti nisu nikakva novina, ali u vremenu interneta i društvenih mreža njihovo razotkrivanje je mnogo lakše pa se tako pojavilo upozorenje za jednog prevaranta iz Beograda.

Naime, kako je objavljeno na društvenoj platformi Redit, reč je o jednom vodoinstalateru iz Beograda.

Objavljen je letak koji se deli, uz upozorenje da je navodni majstor prevario više građana ali i da je dobro naplatio te usluge.

"Upozorenje na prevarante, vodoinstalater sa reklame više građana je prevario i papreno naplatio usluge", piše u objavi na Reditu.

Ostali su odmah reagovali i tražili da se objavi i broj telefona navodnog vodoinstalatera kako bi se sprečile dalje nevolje Beograđana.

"Ovo kad vidim u sandučetu: ime, prezime pa "ovlašćena zanatska radnja za rad na terenu" odmah znam da su neki prevaranti u pitanju", objasnio je jedan od korisnika Redita.

Ono što se saznaje iz komentara jeste da je građane već varala osoba koja se tako predstavljala.

"I mene je jedan drugi prevario, predstavljao se kao doktor i prodavao neke kreme", jedan je od komentara.

Setimo se i lažnog majstora za klime koji je prevario starica. Na društvenoj mreži Instagram se u julu pojavio video snimak na kom se vide jedan muškarac i žena, kako ulaze u stan, a ćerka ove starice tvrdi da je u pitanju lopov i prevarant koji je njenoj majci uzeo novac.

"Čovek je u pola 10 ujutru prišao mojoj 83-godišnjoj majci na klupi ispred zgrade, započeo konverzaciju, i s obzirom na vrućinu tih dana, došli su do toga da njoj ne radi klima. Videvši priliku da može lako da iskoristi situaciju jer je stara i ne rezonuje baš najbolje, čovek se predstavio kao majstor, elektro-inženjer i rekao da može da reši problem", počela je priču ona i dodala:

"Izmanipulisao je da ga odvede u stan da pogleda, rekao da može da sredi i da mu da 18.000 dinara da kupi deo i dođe sutra da popravi. Dobio je novac i otišao. Naravno nije ponovo došao."

Takođe, prevaru na svojoj koži osetila je i jedna žena iz Mirijeva koja je zvala majstora da joj popravi bravu.

"Imala sam neprijatnu situaciju, pokvarila se brava. Preko Gugla sam našla majstora i kontaktirala sam broj koji se nalazi na sajtu. Bravar je izašao na teren u Mirijevo" podelila je ova Beograđanka nedavno na stranici Serbia live Beograd i dodala:

"Majstor je zamenio bravu koju nije proverio da li radi. Naplatio je 5.500 dinara."

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja