Najnovije vesti

PRIŠTINA ZABRANILA PRODAJU ULJA IZ SRBIJE! Naložila povlačenje ovog proizvoda iz rafova, a ovim PRAVDAJU sraman postupak
Foto: Zoran Jevtić

nastavljaju bojkot srpskih proizvoda

PRIŠTINA ZABRANILA PRODAJU ULJA IZ SRBIJE! Naložila povlačenje ovog proizvoda iz rafova, a ovim PRAVDAJU sraman postupak

Biznis

Ministarstvo industrije, trgovine i preduzetništva u Prištini zabranilo je prodaju jestivog ulja iz centralne Srbije, jer navodno ne ispunjava kriterijume prosečne količine u ambalaži propisane važećim uredbama.

"Izveštajem o verifikaciji Agencije za metrologiju Kosova, odnosno laboratorije za prethodno pakovanje, utvrđeno je da jestivo ulje, proizvedeno u Srbiji, ne ispunjava kriterijum prosečne količine predviđen Uredbom 03/2020 za prethodno upakovane proizvode", navodi se u obaveštenju ministarstva.

Kako se ističe, zbog toga je tržišna inspekcija preduzela mere u skladu sa zakonodavstvom na snazi, i ekonomskom operateru, dobavljaču ovog ulja, zabranila da prodaje ovaj proizvod, te da ga povuče sa tržišta u roku od 15 dana.

Podsetimo, nedavno se na društvenim mrežama pojavio spot, u okviru kampanje kojom se na Kosovu i Metohiji poziva na bojkot proizvoda iz centralne Srbije.

Kurir.rs

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja
track