U SRBIJI JE MOGUĆE POKRENUTI TOP BIZNIS I SA 100€ ULAGANJA MESEČNO! Svi bruje o ova 3, a zarada ZAGARANTOVANA! Evo o čemu je reč
Foto: Shutterstock, Ilustracija

profitabilno

U SRBIJI JE MOGUĆE POKRENUTI TOP BIZNIS I SA 100€ ULAGANJA MESEČNO! Svi bruje o ova 3, a zarada ZAGARANTOVANA! Evo o čemu je reč

Moj biznis -

Mnogim ljudima danas često prođe kroz glavu da započnu sopstveni biznis, ali većina se drži ustaljenog ubeđenja da je za takav potez potrebno imati ozbiljan startni kapital, što uopšte ne mora da bude slučaj.

Naime, mnogi bi se iznenadili saznanjem da je moguće pokrenuti posao i sa daleko manje novca od sume za koju su mnogi uvereni da je neophodna.

Samim tim, motivisala bi vas činjenica da, dok je za pokretanje određenih biznisa potrebno iskeširati od 5.000, pa čak i do 20.000 evra, moguće je pokrenuti sopstveni bizniz i za svega nekoliko stotina.

Beograd, Novac, Evri
foto: Shutterstock

Iznajmljivanje toaleta

Toalet na Železničkoj stanici daje se u zakup po početnoj ceni od gotovo 100 evra mesečno. Toalet se nalazi u podzemnom prolazu koji vodi ka staničnim peronima, a oglas za izdavanje je raspisala Infrastruktura železnica Srbije.

Ovaj prostor su putnici koristili decenijama unazad, ali je zatvoren od jeseni 2021. zbog rekonstrukcije stanice. Oglas je objavljen nakon što je nedavno najavljeno da će ovaj deo Železničke stanice biti otvoren, dok će drugi deo objekta, u kojem je i glavna šalter sala, biti zatvoren na četiri meseca zbog rekonstrukcije.

WC šolja, toalet, WC
foto: Hanna Kuprevich / Alamy / Alamy / Profimedia

Građani su do sada besplatno koristili toalet kod izlaza na perone. U budućnosti će se naplaćivati korišćenje muškog i ženskog toaleta površine od 56,57 kvadratnih metara.

Početna cena mesečnog zakupa je 204,4 dinara po kvadratnom metru, bez uračunatog poreza. Zainteresovani zakupci ponude treba da šalju na adresu Infrastrukture železnice Srbije, Sektor za nekretnine, koji se nalazi u Nemanjinoj 6, u roku od sedam dana.

Privatan parking

U proteklih 3 godine u Beogradu je sve više privatnih parkinga, koji vlasnicima garaža i parking mesta donosi sjajnu zaradu. Tim povodom, oglasio se vlasnik jednog od takvih privatnih parkinga, Bojan Ćosović, koji je nedavno detaljno objasnio kako sve funkcioniše.

Što se tiče ulaganja on je za parking kapaciteta 130 mesta ukupno uložio 135.000 evra (plac 80.000 evra, asfalt 35.000 evra, kancelarija 10.000 evra, bunar, rampa, toalet i nivelacija za osobe sa posebnim potrebama 10.000 evra).

garaža, parking, parking mesta
foto: Shutterstock

Kako je vlasnik privatnog parkinga naveo, ljudi u vrhuncu letnje sezone u proseku svoje automobile ostavljaju na parkingu osam dana, što on naplaćuje 3.700 dinara, i da kažemo da je kapacitet parkinga popunjen automobilima koji na njemu ostaju 8 dana (i da mesečno mogu da se urade 4 takva ciklusa (otprilike), računica bi trebala da izgleda ovako: 3.700 dinara*130 mesta*4 , što izađe na oko 1.924.000 dinara ili ti oko 16.360 evra. Ipak, ovo je samo idealan slučaj.

Kleka

Poslednjih godina cena kleke je skočila, a kilogram je dostigao i 650 dinara, jer bez ikakvog ulaganja, prskanja hemikalijama, okopavanja i plevljenja kleka rodi punim rodom svake treće godine, tako da su krševi i ornice u jesenjim danima bili puni naroda.

Zato nije ni čudo što se svake jeseni širom Srbije rastrče berači ovih magičnih bobica i tako ostvare odličnu zaradu.

kleka
foto: Youtube Printscreen

"Od kleke smo uvek lepo zarađivali, decu školovali, kućili kuće i koliko god da naberemo znamo da nam ostaje čist novac jer ništa nismo uložili u gajenje ove biljke. Otkupna cena poprilično varira, prošle godine je samo odjednom sa 400 pala na 280 dinara. Ove godine situacija je dosta drugačija, rod je umanjen za nekih 80 odsto jer je bilo loše oprašivanje, rodilo je samo oko 20 odsto. Stoga je potražnja velika, a ponuda mala. Otkupna cena se sada kreće i do 600 dinara, 650 na veliko", rekli su jednom prilikom za RINU meštani Negbine nadomak Nove Varoši, koji decenijama idu u pohod na lekovite plave bobice.

Osim u prozvodnji džina kleka se pokazala kao izuzteno tražena i korisna u farmakologiji i hemijskoj industriji. Od nje se prave etirična ulja, kreme i parfemi. Sušena bobica kleke se cikliranjem (mlevenjem) koristi u mesnoj industriji kao aditiv u suho - mesnatim proizvodima, dalje se sitnim pakovanjima kupuje u trgovini a domaćinstva je kupuju za dodatke kuvanih jela, poput kupusa ili sarme.

Kurir.rs/Blic Biznis/RINA/021.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track