OD 5. JULA SKUPLJI TEHNIČKI PREGLED U OVOM SLUČAJU! Darko Nikolić: Bićemo u velikom problemu, moguće je DA ĆE NAS UCENJIVATI
Foto: Kurir Televizija

kurir tv

OD 5. JULA SKUPLJI TEHNIČKI PREGLED U OVOM SLUČAJU! Darko Nikolić: Bićemo u velikom problemu, moguće je DA ĆE NAS UCENJIVATI

InfoBiz -

Od 5. jula, kada stupa na snagu novi propis, mnogi vozači naći će se u problemu, jer njihova vozila neće proći tehnički pregled.

A šta donose nova, stroža pravila istraživala je novinarka Kurir TV Ivana Jovanović sa svojim sagovornikom.

- Ne treba toliko da se plaše vaši gledaoci, korisnici motornih vozila. Biće situacija s rigoroznijim merama i da će biti insistirano na uverenju o ispitivanju, ali ne treba da strahuje veliki procenat vozača. Smatramo da će tehnički biti liberalniji - kaže Darko Nikolić iz Udruženja tehničkih pregleda.

03:33

EVO ŠTA ĆE POSKUPETI ZBOG NOVIH PROPISA O TEHNIČKIM PREGLEDIMA! Nikolić: Bićemo u velikom problemu, moguće je DA ĆE NAS UCENJIVATI

Posebna pažnja vodiće se o uvoznim vozilima, dodaje sagovornik Kurir TV.

- Bilo je ranije dosta problema, ali i za ta vozila će biti nešto jednostavnija praksa prilikom tehničkih pregleda, kao i za vlasnike oldtajmera. Mislim da je reč o preteranom strahu, ali u pitanju je samo dodatna dokumentacija, a neki troškovi će biti smanjeni. Ako stavljate filter s većim protokom, sve što nije fabrički predviđeno, da, biće skuplje - dodao je Nikolić.

tehnički pregled, Darko Nikolić
foto: Kurir TV

Jedna od novina je obavezno prisustvo sertifikovanih kontrolora prilikom tehničkog pregleda.

- To je problem koji nas očekuje, jer osim što treba da ispoštujemo sve standarde tehničkog pregleda, nameće nam se da moramo da imamo sertifikovanog kotrolora u vreme kad je problem s takvom radnom snagom, a nas će možda neko moći i da ucenjuje - ističe Nikolić.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs/Ivana Jovanović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track