NEVEROVATNO! POSLE VIŠE OD 30 GODINA NAŠLI INVESTITORA: Opština U Srbiji uspela da privoli nekog da uloži u propalu fabriku
Foto: Youtube Printscreen

posle 30 godina

NEVEROVATNO! POSLE VIŠE OD 30 GODINA NAŠLI INVESTITORA: Opština U Srbiji uspela da privoli nekog da uloži u propalu fabriku

InfoBiz -

U jednu od najsiromašnijih opština u Srbiji, Medveđu, posle više od tri decenije došao je investitor. To je najvažnija vest za žitelje ovog mesta na jugu Srbije, koje prema poslednjem popisu broji 6.360 ljudi. Naime, prvi čovek Medveđe Dragan Kulić i vlasnik fabrike iz Rume Marjan Đorđević potpisali su ugovor o zakupu na 20 godina za nekadašnju fabriku špriceva, u kojoj će na početku posao dobiti 30 ljudi, a kasnije još 70.

Kako je rekao Kulić ovo je veliki dan za opštinu, budući da se radi o dolasku prvog investitora posle 30 i više godina, što daje nadu ljudima da ostanu tu i da reše svoju egzistenciju.

- Nastavićemo u budućnosti da privlačimo druge investitore da dođu da ulažu ovde - rekao je Kulić.

Vlasnik firme koja proizvodi plastične cevi za vodovod i kanalizaciju, Marjan Đorđević, neveo je da su se odlučili da investiraju u Medveđu zato što smatra da Srbija treba da dođe da se brani ovde.

- Pokrenućemo fabriku za proizvodnju špriceva, doteraćemo još neke nove tehnologije i nadamo se u narednoj godini da uposlimo malo veći broj radnika. Verujem da će i drugi slediti naš primer kako bi zadržali ljude da ostanu na ovom području - kazao je Đorđević.

Nekadašnja fabrika špriceva bila je najpre vlasništvo fabrike "Zdravlje" iz Leskovca, pa je potom prodata firmi "Spektar" iz Čačka, da bi je lokalna samouprava kupila iz stečajne mase 2019. godine za 5,9 miliona dinara, uz nameru da se u opštinu dovede investitor.

kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track