DANAS STIŽU PENZIJE OVOJ GRUPI PENZIONERA: Isplata majskih primanja za najbrojnije 10.juna, a evo kada će novac dobiti ostali
Foto: Shutterstock, Ilustracija

penzije

DANAS STIŽU PENZIJE OVOJ GRUPI PENZIONERA: Isplata majskih primanja za najbrojnije 10.juna, a evo kada će novac dobiti ostali

InfoBiz -

Za oko 1,65 miliona penzionera u Srbiji danas pošinje isplata majskih penzija., a svim grupama penzionera novac će biti isplaćen zaključno sa 12. junom.

Primanja će, kao i ranijih meseci, prvi primiti korisnici iz kategorije samostalnih delatnosti, kojima će čekove dobti danas na kućne adrese, poštanske šaltere i tekuće račune.

Dva dana kasnije, 6. maja, počinje isplata za vojne i poljoprivredne, nezavisno od toga za koji način isplate su se opredelili.

Najbrojnija grupacija penzionera, oni iz kategorije zaposlenih, primanja će kao i obično dobiti poslednji, pa će onima kojima penzije stižu na kućne adrese ili ih podižu na šalterima pošta čekovi početi da pristižu od 10. juna, a penzionerima koji primanja dobijaju preko tekućih računa, od 12 juna.

Sa ovim čekom najstarijima stižu isti iznosi kao i prilikom prethodne isplate. Prema dosadašnjim najavama, penzije bi do kraja godine trebalo da rastu 14 do 15 odsto, minimalno 12 odsto.

kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track