Mihajlovićeva: Šta radi Pajtić?
Foto: KURIR

Vojvodina u problemu

Mihajlovićeva: Šta radi Pajtić?

Društvo -
Ministarka je konstatovala da je evidentno da je Demokratska stranka u velikim problemima i treba da se raspadne

NOVI SAD - Potpredsednica Srpske napredne stranke i ministarka energetike Zorana Mihajlović izjavila je danas da ralnost i situacija na terenu govore o lošem stanju u Vojvodini i o nezadovoljstvu građana.

"U Vojvodini raste nezaposlenost, a u centralnoj Srbiji raste zaposlenost. To je prvi put da se nešto tako dešava", rekla je Mihajlovićeva i dodala da se stiče utisak da se i u Vojvodini stvari moraju menjati.

"Ne verujem da je iko mogao pre sedam ili osam godina i da pomisli da ćemo mi u Vojvodini govoriti kao o Vojvodini u kojoj raste nezaposlenost, kao o regiji u kojoj se zatvaraju na desetine hiljada malih i srednjih preduzeća, o gradovima u Vojvodini u kojima se lošije živi od proseka u Srbiji. To sigurno niko nije ni pomislio, ali, nažalost, to je danas realnost u kojoj se Vojvodina nalazi", istakla je potpredsednica Srpske napredne stranke.

Ona je konstatovala da je evidentno da je Demokratska stranka u velikim problemima i "treba da se raspadne", a sa druge strane, potpredsednik te stranke, Bojan Pajtić, pravi određena savezništva, što govori o njegovoj udaljenosti od centrale.

"Da li to znači da on pravi drugu stranku ili pravi regionalnu stranku, imajući u vidu da je Vojvodina jedina regija u Evropi koja nema regionalnu stranku?", zapitala je Mihajlović.

Ona je primetila da je pokušaj okupljanja, kako je rekla, "takozvane opozicije" nešto što je već viđeno i da su to isti oni ljudi koji su nas, po njenim rečima, i doveli u situaciju da budemo pred bankrotom i da govorimo o Vojvodini kao regionu u kojem raste nezaposlenost

Kakvi god rezultati bili u DS, Srpska napredna stranka je toliko politički snažna da može da preuzme odgovornost i da ideje koje ima za Vojvodinu pretoči u projekte i realnost, zaključila je Mihajlović i dodala da lokalni izbori u Vojvodini govore da "prednjači Srpska napredna stranka".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track