MSP na spisku poreskih dužnika zbog pogrešnog knjiženja

Tvrde da je u pitanju greška

MSP na spisku poreskih dužnika zbog pogrešnog knjiženja

Društvo -
Poreska uprava Srbije je pre dva dana objavila listu najvećih poreskih dužnika na kojoj je bilo i Ministarstvo spoljnih poslova zbog duga od 77,5 miliona dinara

BEOGRAD - Ministarstvo spoljnih poslova Srbije saopštilo je danas da je svrstano na listu velikih poreskih dužnika zbog pogrešnog knjiženja isplaćenih poreza i doprinosa.

Poreska uprava Srbije je pre dva dana objavila listu najvećih poreskih dužnika na kojoj je bilo i Ministarstvo spoljnih poslova zbog duga od 77,5 miliona dinara.

"U neposrednom kontaktu Odeljenja za finansijsko poslovanje MSP-a s Poreskom upravom, utvrđeno je da se ne radi ni o kakvom realnom dugu za neplaćene poreze i doprinose već o pogrešnim knjiženjima, odnosno neusaglašenim evidencijama", piše u saopštenju MSP-a.

Kako se ističe, upravo se radi na usaglašavanju podataka i pronalaženju grešaka, kako bi one bile otklonjene u najkraćem roku. To ministarstvo, kako je istaknuto, uredno i ažurno izvršava sve svoje zakonske obaveze, uključujući i obaveze po osnovu poreza i doprinosa.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track