SUPERHEROJI NAUKE: Sedmi festival nauke od 5. do 8. decembra
Foto: Beta

Na 4 lokacije

SUPERHEROJI NAUKE: Sedmi festival nauke od 5. do 8. decembra

Društvo -
Pošto su prošle godine bez daha ostavili publiku Festivala nauke svojim spektakularnim "Laserskim šouom", predstavnici Univerziteta Lund iz Švedske ove godine u Beograd dolaze sa sasvim novom predstavom "Biološki šou"

BEOGRAD - Sedmi festival nauke održaće se od 5. do 8. decembra u Beogradu pod sloganom "Superheroji nauke", na kojem će se predstaviti domaći i strani mladi naučnici.

Na ovogodišnjem festivalu gosti iz Evrope udružiće snage sa domaćim naučnicima - herojima i pokazati da nauka za čas posla može od svakog mladog znatiželjnog uma da napravi superheroja, navodi se u saopštenju.

Nakon što su prošle godine bez daha ostavili publiku Festivala nauke svojim spektakularnim "Laserskim šouom", predstavnici Univerziteta Lund iz Švedske ove godine u Beograd dolaze sa sasvim novom predstavom "Biološki šou".

U pitanju je performans, dramatičan na trenutke i smešan na minute, koji će dati odgovore na brojna pitanja u vezi sa svim živim bićima ove planete.

Predstavnici Naučnog centra AHHAA fondacije iz Estonije predstaviće svoj program "Razotkrivanje superheroja". Oni dolaze u potrazi za pravim junacima i odlučni su u nameri da raskrinkaju sve tajne poznatih superheroja pa će publika u SKC-u moći da sazna koje su najpopularnije supermoći i kako do njih doći.

Sa Univerziteta u Lajdenu, najstarijeg univerziteta u Holandiji, stiže program "Juniorske svemirske avanture" prilagođen deci uzrasta od četiri do deset godina, a ove radionice otkriće im tajne Sunčevog sistema.

Predstavnici Francuske, dolaze sa radionicom "Postani sam superheroj" kojim pokazuju da superheroji ne moraju da pripadaju samo našem svetu mašte, već uz pomoć nauke mogu postati i deo naše realne svakodnevice.

Festival će se održati na četiri lokacije - u bivšoj robnoj kući "Kluz", Studentskom kulturnom centru, Galeriji Narodne banke Srbije i bivšem Eurosalonu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track