Počinje prinudna naplata duga za struju
Foto: Rojters

EPS

Počinje prinudna naplata duga za struju

Društvo -
U EPS-u objašnjavaju da će oni koji su poslednjih dana stigli samo da predaju dokumentaciju, ali ne i da potpišu ugovor o reprogramu, biti pozvani tokom nedelje kako bi završili kompletnu proceduru

BEOGRAD - Građani su imali skoro četiri meseca da sa Elektrodistribucijom sklope ugovore o reprogramu duga za struju, ali su šalteri EPS-a radili i juče, dan nakon isteka zvaničnog roka. Redovi su se formirali od ranih sati, jer su iz EPS-a poručili da produženja roka za reprogram neće biti i da kreće prinudna naplata duga za struju.

Dužnici koji nisu reprogramirali dug na vreme, juče su u redovima stajali i po nekoliko sati. Čekali su i oni koji duguju nekoliko hiljada, ali i oni čiji se dug meri stotinama hiljada dinara.

"U poslednjih pet dana oko 10.000 potrošača u Beogradu ugovorilo je reprogram. S druge strane, tokom celog leta javilo nam se oko 20.000 potrošača", kaže Sandra Alagić, portparol EDB Beograd.Svi oni imali su gotovo isti razlog zbog kojeg su čekali poslednje dane - nisu imali dovoljno novca.

"Dugujemo 12.000 dinara za maj i jun. Prekjuče nam je stiglo obaveštenje da za sedam dana izmirimo taj dug, a kako ne možemo odjednom da ga uplatimo, rešili smo da uđemo u reprogram, kako nam se ne bi gomilale kamate", objašnjava Beograđanka Jovana Stošić.U EPS-u objašnjavaju da će oni koji su poslednjih dana stigli samo da predaju dokumentaciju, ali ne i da potpišu ugovor o reprogramu, biti pozvani tokom nedelje kako bi završili kompletnu proceduru."Oni koji ne izmire nagomilani dug ući će već u decembru u proces prinudne naplate, a ako to ne bude moguće, sledi sudski postupak", kažu u EPS-u.

EPS Snabdevanje već isključuje domaćinstva čiji dug prema novom snabdevaču prelazi 10.000 dinara.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja