Ognjanovići će dati novac, ali još nisu rekli kada!
Foto: Tanjug

Konačno popustili pod pritiskom javnosti

Ognjanovići će dati novac, ali još nisu rekli kada!

Društvo -
Roditelji Tijane Ognjanović posle četiri i po meseca ćutanja i velikog pritiska javnosti odlučili da neće zadržati novac preostao na računu za malu Tijanu, već da će ga dati u humanitarne svrhe, ali se ne zna kada, jer su planirali "nekoliko sastanaka sa nadležnima iz ministarstva zdravlja"
1 / 7 Foto: Tanjug

BEOGRAD - Konačno! Posle meseci ćutanja, serije tekstova u Kuriru i drugim medijima, velikog pritiska javnosti i izjava Nebojše Ognjanovića da "nema moralnu obavezu" da polaže račun za novac prikupljen za lečenje Tijane, porodica tragično preminule devojčice jutros je odlučila da ne zadrži preostali novac, nego da ga dodeli u humanitarne svrhe.

Na jutrošnjoj ostavinskoj raspravi Ognjanovići su formalno-pravno prihvatili nasledstvo kojeg će se, prema rečima Nebojše Ognjanovića, nakon dobijanja zvaničnog rešenja odreći. Nebojša Ognjanović, otac osmogodišnje Tijane koja je u julu preminula ne dočekavši transplataciju srca, po završetku ostavinske rasprave se obratio javnosti i saopštio da će preostali novac sa dva računa male Tijane i jednog na ime Jelene Ognjanović dati u humanitarne svrhe.

- To je bilo neminovno, jer smo u ovoj situaciji zakonski jedino mi u mogućnosti da obavimo prenamenu tog novca i odreknemo se u humanitarne svrhe. S obzirom da je okončana zakonska procedura koja je bila neophodna, pred nadležnim sudom u Beogradu, želimo da vas obavestimo da sav preostali novac koji je prikupljen za lečenje male Tijane Ognjanović nećemo zadržati za sebe, već ćemo ga iskoristiti u humanitarne svrhe. S tim u vezi o daljim koracima koje planiramo da u narednom periodu izvedemo, blagovremeno ćemo vas obavestiti. U tom smislu organizovaćemo par sastanaka sa nadležnim ministarstvom i RFZO o čemu ćete biti obavešteni - izjavio je Nebojša Ognjanović nakon izlaska iz Prvog osnovnog suda.

Komercijalna banka je sudu dostavila potvrdu da je poreklo novca na računu Jelene Ognjanović sa računa male Tijane. Čime je potvrđeno da je prebacivan novac, kako bi se, prema rečima Ognjanovića, mogla otvoriti Master kartica kojom bi se plaćalo lečenje u Hjustonu.

- Nikada nismo planirali da zadržimo novac za sebe. Otvaranje novog računa je bilo iznuđeno rešenje, to nije Jelenin račun, jer je na njemu novac sa Tijaninih računa - rekao je Nebojša. Na sudu nije saopšteno koliko je novca na računima, mada je od ranije poznato da je reč o sumi od oko 1,6 miliona evra. Podsetimo, Nebojša Ognjanović je početkom novembra izjavio da "nema moralnu obavezu" da polaže račune o novcu preostalom na računima male Tijane Ognjanović.

Devojčici Uni Savić oboleloj od leukemije hitno je potrebno još 110.000 evra za operaciju u Italiji. Lani Nikolić, takođe oboleloj od leukemije, za transplantaciju koštane srži u Italiji i troškove lečenja potrebno je još 85.000 evra.

Da bi dobile mali deo od Tijaninih 1,6 miliona evra, koji je za njih pitanje života i smrti, ove devojčice, koje su preživele četiri meseca ćutanja Ognjanovića, moraće izgleda da sačekaju da se završe "sastanci sa nadležnima".

Izdržite!

(Z. B.)

ČinjeniceONI MOGU BITI LEČENI OVIM NOVCEM- Una Savić (2) leukemija Potrebno još: 110.000 evra- Lana Nikolić (6) aplastična anemija Potrebno još: 100.000 evra- Andrija Pešić (3) rak limfnih žlezda Potrebno još: 10.000 evra- Anđela Janković (8) leukemija Potrebno još: 70.000 evra- Teodora Škrivanj (5) Batenova bolest Potrebno još: 25.000 evra

Alen JankovićUNI ODMAH UPLATITE NOVACAlen Janković, otac male Anđele, devojčice obolele od leukemije, kaže da mu nije jasno zašto Ognjanovići do sada nisu pomogli maloj Uni, čije je zdravlje veoma ugroženo.- Ne znam zašto čekaju i ne pomognu odmah maloj Uni Savić. Mi ostali možemo da čekamo nekoliko meseci, koliko je potrebno za proceduru, ali Uni je pomoć hitno potrebna. Znam kako je Uninim roditeljima jer sam i ja kroz to prošao prošle godine - ističe Alen Janković.

Sergej TrifunovićOSNIVAM HUMANITARNI FOND ZA LEČENJE DECE U INOSTRANSTVUGlumac Sergej Trifunović juče je upozorio da bolesne dece ima mnogo, a vremena za njih sve manje.- Vreme protiče za Unu Savić, Anu Živković i još ko zna za koliko bolesne dece - rekao je Trifunović, koji je najavio da će osnovati humanitarni fond za lečenje dece u inostranstvu, koji će se zvati „Naša deca“.

http://www.youtube.com/watch?v=WBXwgDs4xTc

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track