LINK: Svega je 100.000 napuštenih pasa, rešićemo to na human način
Foto: Petar Latinovic

Udruženje Link

LINK: Svega je 100.000 napuštenih pasa, rešićemo to na human način

Društvo -
Problem napuštenih životinja je apsolutno moguće rešiti registracijom kućnih ljubimaca i primenom mera protiv napuštanja. Ima mnogo država koje su ovaj problem rešile na human i inteligentan način.

BEOGRAD - Uprava za veterinu Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede procenjuje da se u svakom trenutku na ulicama Srbije nalazi oko 100.000, a najviše 150. 000 napuštenih pasa.

"Istraživanje koje sprovodimo o stanju u oblasti zoohigijene na teritoriji 145 lokalnih samouprava govori u prilog navedenim procenama. Na teritoriji manjih lokalnih samouprava nalazi se do nekoliko stotina pasa, a na teritoriji gradova od nekoliko stotina do nekoliko hiljada pasa. Najbrojnija populacija napuštenih pasa nalazi se na teritoriji Beograda, ali ni ona nije velika u odnosu na veličinu teritorije, a to je oko 15. 000 pasa na svih 17 opština, s tim što je gustina naseljenosti napuštenih pasa veća u prigradskim beogradskim opštinama", rekli su u Udruženju LInk i dodaju: Problem napuštenih životinja je apsolutno moguće rešiti registracijom kućnih ljubimaca i primenom mera protiv napuštanja. Ima mnogo država koje su ovaj problem rešile na human i inteligentan način.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja