AKCIJE KURIRA: Ova deca zaslužuju srećnije detinjstvo!

Naš list pomogao mnogima da odu na lečenje i ozdrave

AKCIJE KURIRA: Ova deca zaslužuju srećnije detinjstvo!

Društvo -
Ljubica, Una, Muhamed neki su od mališana za čije smo se zdravlje borili. Uz pomoć vas nastavljamo da sakupljamo pomoć za najugroženije i u 2014. godini
1 / 7 Foto: Zorana

BEOGRAD - Uvek spremni da pokrenemo akciju!Godinu iza nas obeležila je borba za život mnoge bolesne dece. Zajedno s vernim čitaocima uspeli smo da prikupimo novac za lečenje mališana koji su morali da odu na hitnu operaciju. Uspeli smo da malu Ljubicu Adamić pošaljemo u Beč na transplantaciju srca, koja je uspešno obavljena. Anastasija iz Erdevika izlečena je od Vilmsovog tumora i danas se srećno i uspešno oporavlja. Muhamed Muja je zahvaljujući timu Kliničkog centra Srbije i našoj istrajnoj borbi dobio nov nos, bez koga je ostao u nehigijenskim uslovima u kojima je živeo.Pored ovih najradosnijih primera, dnevni list Kurir mnogim porodicama je obezbedio krov nad glavom, pokrenuo je pitanje kvaliteta fizičkog obrazovanja u školama, ugroženim pojedincima pomogli smo da ne ostanu bez posla...I u 2014. godini planiramo mnoge akcije uz vas, naše verne čitaoce.

Anastasija se oporavljaBilo je potrebno 15.000 evraZa odlazak Anastasije Matijević (4) iz Erdevika na lečenje u Ameriku bilo je potrebno 15.000 evra, koje smo prikupili za jedan dan. Na naš apel odgovorile su mnoge javne ličnosti i humani ljudi, a najveći doprinos dali su pevačica Svetlana Ceca Ražnatović i direktor „Srbijagasa“ Dušan Bajatović. Anastasija je bolovala od Vilmsovog tumora, koji joj je na klinici u Memfisu odstranjen. Devojčica se vratila sa svojim roditeljima u Srbiju, redovno ide na hemoterapiju.

Anita je dobila besplatno lečenjeČeka transplantaciju srcaAnita Balaž (12) iz Erdevika, o kojoj smo pisali nekoliko puta, prvo je dete čije se lečenje u inostranstvu u potpunosti finansira iz Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje. Da je na državi da napravi ovaj korak, Kurir je prvi upozoravao. Ova devojčica, koja boluje od restriktivne kardiomiopatije, trenutno se nalazi na lečenju u klinici AKH u Beču, gde nakon beskrajnih analiza hrabro čeka transplantaciju srca.

Anđela progledalaUspešno operisanaDanas Anđela Gužvić (8) posle skupe operacije napokon vidi na oba oka, s kojih je uklonjena visoka dioptrija, koja je dostizala i minus jedanaest. Za to je bilo potrebno prikupiti 5.000 evra. Mi smo apelovali, a odgovorne kompanije i pojedinci su se odazvali i tako smo uspeli da joj omogućimo operaciju.

Atletičar dobio posao!Kurir pisao, „Knez petrol“ pomogaoPosle pisanja Kurira atletičar i čudo od deteta Lazar Rišar (18), koji je uprkos pocepanim cipelama uspeo da osvoji brojne medalje, dobio je i prvo zaposlenje. Iz katastrofalnih uslova u kojima na katoličkom groblju u Somboru živi sa sedmočlanom porodicom izbavio ga je direktor preduzeća „Knez petrol“, na čijoj je pumpi počeo da radi kao točilac goriva.

Una na lečenju u NemačkojPotrebno još novcaDvogodišnja Una Savić boluje od najtežeg oblika leukemije filadelfija plus. I za ovu devojčicu Kurir je pokrenuo humanitarnu akciju, zahvaljujući kojoj smo prikupili 106.000 evra. Ona je pre nekoliko nedelja sa svojim roditeljima Sašom i Sandrom otputovala u Nemačku. Pošto je lečenje izuzetno skupo, i dalje apelujemo na ljude dobre volje da uplaćuju novac na račun Komercijalne banke DINARSKI 205-9011005219862-38 DEVIZNI 9031019889411 RS35205903101988941194.

Hrabri Muhamed Muja dočekao nosPomogli lekari Kliničkog centra SrbijePosle skoro dve godine našeg zalaganja da se jedanaestogodišnjem Muhamedu Muji uradi rekonstruktivna operacija nosa, uspeli smo u tome uz pomoć lekarskog tima Kliničkog centra Srbije. Ovaj nesrećni dečak, kome su pacovi dok je bio beba u kolevci pojeli nos, više nema defekte tkiva i hrskavice i ponovo izgleda kao sva druga deca. Redovno ide na kontrole, a oporavak teče po planu.

Ljubica dobila novo srceU Beču do prolećaDvogodišnja Ljubica Adamić iz Sremske Mitrovice bolovala je od restriktivne kardiomiopatije. Jedina šansa za njeno izlečenje bila je transplantacija u Beču, za koju je bilo potrebno prikupiti 12.000 evra. Zahvaljujući Kuriru, koji je pokrenuo humanitarnu akciju, za samo nekoliko dana prikupljen je sav novac i Ljubica je otputovala u Beč. Nekoliko nedelja čekala je srce, nakon čega je obavljena transplantacija. Sad se uspešno oporavlja, a prema proceni lekara, u glavnom gradu Austrije ostaće do proleća 2014. godine.

Ulepšali život Gojku i njegovom ocu petruStigla pomoć iz čitavog regionaZahvaljujući našem listu, ali i brojnim humanim građanima iz zemlje i regiona, mali Gojko Đurić (8) iz sela Ljeljenča kod Bijeljine danas ima novu kuću i sredstva za život. Sve je počelo tako što smo objavili priču o ovom dečaku, koji živi sam s nepokretnim ocem. Majka ga je ostavila, tako da je bio jedini oslonac ocu Petru, koji je u nadnici povredio nogu. Prao ga je i previjao, kuvao za njega, grejao mu trošnu kuću bez kupatila i vodio računa o okućnici. A jedina Gojkova želja bila je da mu otac ozdravi i da dobije trotinet. I dobio je. Mnogo više od skromnih dečjih želja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track